Bakermat

bakermat

 

 

Bakermat Dendermonde...
waar creativiteit en ondernemerschap op de kaart worden gezet!

Dendermonde snakte al langer naar een platform waar jonge artiesten en ondernemers hun creatief ei kwijt kunnen.
Met het partnerschap Bakermat bieden we een sterke omkadering voor deze jongeren, zodat ze hun ideeën tot uitvoer kunnen brengen in Dendermonde!

Bakermat is een samenwerking tussen JH Zenith, bibliotheek, dienst middenstand, cultuurdienst, jeugddienst en medewerker Mens en Organisatie van de stad Dendermonde. Al deze diensten willen de jeugd meer kansen geven om voor hun dromen te gaan, en sloegen de handen in elkaar.

Ten eerste krijgen jongeren de kans om zelf iets te ondernemen. Is er een tekort in de stad waar zij iets aan willen doen? Dan zitten we samen om te kijken
hoe we hier, samen met hen, verandering in kunnen brengen! Hebben ze een idee voor een eigen event, zaak, merk of activiteit op te starten?
Dan ondersteunen de betrokken diensten waar mogelijk. Hier (samen of individueel) aan werken kan in onze co-workingsspace!

Elke drie maanden krijgt een andere pop-up de kans om zijn/haar eigen zaak op te starten in het Bakermatpand. Zij kunnen gedurende deze periode experimenten en ervaren hoe het leven van een zelfstandige er aan toe gaan, zonder al te grote (financiële) risico’s te moeten nemen.

Ten tweede kunnen ook artiesten, muzikanten, theatermakers, ... hier terecht. Het project Artistieke Expressie genaamd “LAB58” ondersteunt iedereen die actief
wil bezig zijn met zijn/haar artistieke talent. De artistieke sector is niet van de gemakkelijkste, dus LAB58 wil een springplank bieden voor ieder die zijn talent en harde werk wil delen!

Verder gaan er geregeld evenementen door in het nieuwe pand! Alle betrokken partners werken samen aan een evenementenkalender, zodat er meer activiteiten plaatsvinden in ons prachtige stadscentrum. Ook workshops, optredens en spreekavonden krijgen ruimte in dit pand.

Tot slot kan er elke weekdag vanaf 10 u. gewerkt worden in de co-workingspace, en elke woensdag vanaf 12 u. en vrijdag vanaf 15.30 u. is de ontmoetingsruimte open. Daar kan je met je vrienden kan langskomen en op de hoogte kan blijven van onze plannen.

Bakermat
Vlasmarkt 33, pand 6
9200 Dendermonde