Boek
Nederlands

De dwalingen van de ouders

+1
De dwalingen van de ouders
×
De dwalingen van de ouders De dwalingen van de ouders

De dwalingen van de ouders

De Italiaanse directeur van een Duitse multinational heeft een prettig sociaal leven. Dan spreekt in een bar iemand hem aan met een verkeerde naam: blijkbaar heeft hij een dubbelganger.
Titel
De dwalingen van de ouders
Auteur
Alessandro Perissinotto
Vertaler
Aafke Van Der Made
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le colpe dei padri
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Serena Libri, 2014
340 p.
ISBN
9789076270807 (paperback)

Besprekingen

Guido Marchisio is 46 en geslaagd in het leven. Hij is directeur van een Duitse multinational en heeft een druk sociaal leven. Hij is gescheiden en woont samen met een mooie en jonge vrouw. Op een bepaalde dag spreekt in een bar iemand hem aan met de naam 'Ernesto Bolle'. Blijkbaar heeft hij een dubbelganger. De twijfel slaat al snel om in obsessie. Is Guido Marchisio in feite Guido of Ernesto? Achter de naam 'Ernesto Bello' gaat een groot geheim schuil. Maar de roman heeft ook een sociale en politieke dimensie: Marchisio moet zijn bedrijf herstructureren, lees: mensen ontslaan. In die zin schetst het boek een mooi beeld van het hedendaagse Italië, waar de (jeugd)werkloosheid hoog is. Tegelijkertijd gaat het om een historische roman: er wordt verwezen naar de jaren zeventig van de 20e eeuw met de 'anni di piombo', de 'jaren van lood' en de Rode Brigades. Zo leer je dat er in veertig jaar weinig veranderd is. Boeiend uitgangspunt: een thriller verbinden met een sociaal-politieke ideeën…Lees verder

Over Alessandro Perissinotto

Alessandro Perissinotto (Turijn, 1964) is een Italiaans linguïst en schrijver.

Perissinotto doet onderzoek naar legenden en gebruiken in de Alpen en is een ervaren bergbeklimmer en skiër. Veel van zijn tijd brengt hij in de bergen door. Hij doceert linguïstiek aan de universiteiten van Bergamo en Turijn.

Zijn eerste boek, een politieroman, Het jaar dat ze Rosetta vermoordden speelt zich af in een klein Alpendorp in de jaren zestig. In Het Lied van Colombano gaat de schrijver terug naar de 16e eeuw, maar weer speelt het verhaal zich af in een geïsoleerd bergdorp.


Bibliografie

  • 1997 L’anno che uccisero Rosetta (Sellerio) Het jaar dat ze Rosetta vermoordden (Serena Libri)
  • 2000 La canzone di Colombano (Sellerio) Het lied van Colombano (Serena Libri)
  • 2003 TreTreno 8017 (Sellerio)

Externe linkLees verder op Wikipedia