Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Tegen de achtergrond van het ruige Australie͏̈ spelen zich de levens af van drie generaties van een familie met als centrale figuur een vrouw die een verhouding aangaat met een priester waaruit een zoon wordt geboren die door de ironie van het lot eveneens tot een kerkelijk ambt wordt gedreven.
Titel
De doornvogels / McCullough, Colleen
Auteur
Colleen McCullough
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The thorn birds
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1983
500 p.
ISBN
90-229-5340-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Paddy Cleary gaat met vrouw, dochtertje en vele zonen van Nieuw Zeeland naar Australië om bedrijfsleider te worden op de schapenfarm van zijn zeer rijke en geslepen zuster. Daar ondervindt het gezin het geweld van de elementen: vuur, water, wind. Paddy komt om in een enorme brand. Centraal staan het dochtertje Meggie en haar liefde voor de dorpspastoor, die via het geld van Paddy's zuster later opklimt tot kardinaal. Die liefde levert een zoon op, de eigenlijke doornvogel, de volmaakte mens die sterft voor hij zijn veelbelovende loopbaan als priester kan beginnen. Een familieverhaal waarin de Australische elementen goed beschreven en belangwekkend zijn. Pocketeditie; zeer kleine druk, foto uit de gelijknamige t.v.-serie op het omslag.

Over Colleen McCullough

Colleen McCullough (Wellington (Nieuw-Zuid-Wales), 1 juni 1937 – Norfolk, 29 januari 2015) was een internationaal bekend Australisch schrijfster.

Ze studeerde neurofysiologie en werkte in verschillende ziekenhuizen in Sydney en in het Verenigd Koninkrijk. Ze gaf later ook les aan Yale. Ze was lid van de New Yorkse Academy of Sciences en was een fellow van de Amerikaanse Association for the Advancement of Science. In de late jaren zeventig vestigde ze zich op Norfolk, waar ze sindsdien met haar echtgenoot, Ric Robinson, woonde.

Haar bibliografie omvat onder andere Tim, De Doornvogels, Obsessie en Het lied van Troje. Het eerste werk werd verfilmd als Tim (Michael Pate, 1979), een romantisch drama met de jonge Mel Gibson en Piper Laurie in de hoofdrollen. Van De Doornvogels werd in 1983 de succesrijke televisieminiserie The Thorn Birds gemaakt, met Richard Chamberlain in de hoofdrol. Voor haar onderzoek voor…Lees verder op Wikipedia