Boek Nederlands

De verjaardag

Danielle Steel (auteur), Erica Feberwee (vertaler)

De verjaardag

Danielle Steel (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Drie mensen krijgen op hun verjaardag te maken met onverwachte veranderingen in hun leven.
Titel
De verjaardag
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy birthday
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
334 p.
ISBN
9789021805757 (paperback)

Besprekingen

Valerie Wyat haat haar verjaardag, en dit jaar zeker, want ze wordt zestig, terwijl ze er alles aan doet om jong en jeugdig te blijven. Ze traint zich suf met een personal trainer en krijgt geregeld botoxinjecties. Al die inspanningen werpen hun vruchten af: ze ziet er jong uit, en is bovendien een succesvolle styliste. Ze presenteert een eigen tv-programma en schrijft boeken over stylen en het organiseren van evenementen. Toch ze baalt als een stekker: niet alleen om haar leeftijd, maar ook omdat ze geen partner heeft om al haar geluk mee te delen.
In de lift op weg naar haar kantoor komt ze nog een jarige job tegen: presentator en voormalig footballspeler Jack Adams. Hij staat kromgebogen in de lift omdat hij die nacht tijdens het rollebollen met een veel jongere vrouw door zijn rug is gegaan. Hij beseft dat hij geen twintig meer maar vijftig is en niet op deze manier kan blijven doorgaan met zijn avontuurtjes met veel jongere vrouwen. Hij besluit het roer drastisch om te gooi…Lees verder
Op een dag vieren drie mensen hun verjaardag: televisiester Valerie Wyatt (60), haar dochter en restauranthoudster April Wyatt (30) en oud-footballspeler en sportpresentator Jack Adams (50): voor alle drie een mijlpaal. Valerie en Jack hebben er grote moeite mee om te accepteren dat ze ouder worden en April vraagt zich af of ze wel voldoet aan wat er van een 30-jarige vrouw verwacht mag worden. Wanneer Valerie betrokken raakt bij een gijzeling, gaan zowel Valerie als Jack het relatieve van hun frustraties inzien. Voor April heeft het leven een onverwachte verrassing in petto, met grote gevolgen. Opnieuw een roman van de bekende schrijfster die lekker wegleest. De personages zijn zoals gebruikelijk rijk, succesvol en beeldschoon, maar daarnaast is er ook aandacht voor de waarde van goede familiebanden. Gegarandeerd leesplezier voor de vele vrouwelijke liefhebbers. Normale druk.