Dvd
Engels
Een New Yorkse rechercheur, wiens dochter en haar verloofde in Londen zijn vermoord, gaat persoonlijk achter de dader aan die zijn slachtoffers steeds een ansichtkaart stuurt.
Titel
The postcard killings
Regisseur
Danis Tanovic
Naar het werk van
James Patterson 1947- Liza Marklund
Acteur
Jeffrey Dean Morgan Famke Janssen Cush Jumbo
Taal
Engels
Uitgever
Three Lines Pictures, [2020]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op de roman The postcard killers van James Patterson en Liza Marklund
EAN
8712806039925

Besprekingen

Thriller van Danis Tanovic (No man’s land) met Jeffrey Dean Morgan (Solace), Cush Jumbo (The good fight) en Famke Janssen (Primal ; X-men). Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘The postcard killers’ (2010) van James Patterson en Liza Marklund, vertaald als ‘Partnerruil’. De New Yorkse agent Jacob Kanon is de wanhoop nabij wanneer zijn dochter en schoonzoon tijdens hun huwelijksreis in Londen op gruwelijke wijze vermoord worden. Hij gaat persoonlijk achter de daders aan en ontdekt dat in verschillende Europese steden jonge stellen vermoord zijn. Voorafgaand aan de moord ontvingen zij een ansichtkaart. Zo komt Jacob in contact met Dessie (Jumbo), een Amerikaanse journaliste die in Zweden werkt en ook een ansichtkaart ontving. Ze komen te weten dat de lijken steeds worden gevonden in een houding die ook op beroemde schilderijen voorkomt. De tijd dringt voor Jacob en Dessie, maar de moordenaar(s) zijn geraffineerd. Patricia Smagge (cinemagazine.nl) schrijft dat Famke Janssen als ex-echtg…Lees verder

Over Danis Tanovic

Danis Tanović (Zenica, 20 februari 1969) is een Bosnische scenarioschrijver en filmregisseur.

Hoewel hij in Zenica werd geboren, groeide hij op in Sarajevo en doorliep hier de lagere en middelbare school. Ook studeerde hij af aan de muziekschool, op piano. Daarna besloot Tanović te gaan studeren aan de theateracademie van Sarajevo. Toen Sarajevo in 1992 belegerd werd, was hij gedwongen om met zijn studie te stoppen.

Zijn bekendste film is No Man's Land. Tanović heeft zowel de Belgische als de Bosnische nationaliteit. Hij woont in Parijs.

Filmografie

Externe link

  • (en)  Danis Tanović in de Internet Movie Database

Suggesties