Marinier Ray Garrison wordt gedood door huurlingen, maar beveiligingsbedrijf Rising Spirit Tech wekt hem weer tot leven. 'Bloodshot' ontdekt dat hij gemanipuleerd wordt door de CEO van het techbedrijf.
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
Actiefilm
Titel
Bloodshot
Regisseur
David S.F. Wilson
Acteur
Vin Diesel
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
105 min.
Aantekening
Gebaseerd op de strips met het gelijknamige personage van de Valiant Comics-franchise Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609634457

Besprekingen

Het regiedebuut van Dave Wilson is een superheldenfilm over ‘Bloodshot’, een personage uit de Vaillant Comics, met in de hoofdrol Vin Diesel (Fast & furious). Marinier Ray Garrison en zijn vrouw worden gedood door huurlingen, maar beveiligingsbedrijf Rising Spirit Tech wekt hem weer tot leven en dankzij nanotechnologie in zijn aderen is hij supersterk en geneest snel van al zijn verwondingen. Wanneer Ray’s geheugen langzamerhand terugkeert, gaat hij op pad om wraak te nemen op de moordenaars van zijn vrouw, maar hij ontdekt dat hij gemanipuleerd wordt door Dr. Emil Harting (Guy Pearce), CEO van Rising Spirit. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 30% ‘fresh’: ‘Bloodshot gives Vin Diesel a solid opportunity to indulge in old-school action that should satisfy fans, even if the end result is disappointingly mediocre.’ De film is bedoeld als het eerste deel in een franchise rond verschillende Vaillant Comics-superhelden.