Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jij bent je brein : alles wat je wilt weten over je hersenen

Dick Swaab (auteur), Jan Paul Schutten (auteur), Jeroen Kramer (verteller)
+1
Jij bent je brein : alles wat je wilt weten over je hersenen
×
Jij bent je brein : alles wat je wilt weten over je hersenen Jij bent je brein : alles wat je wilt weten over je hersenen

Jij bent je brein : alles wat je wilt weten over je hersenen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Hoe zitten onze hersenen in elkaar? Welke verschillen zijn er tussen het brein van een jongen en dat van een meisje? Is er een verband tussen je brein en verslaving, geaardheid, religiositeit etc.? Deze en vele andere vragen komen in dit luisterboek aan bod.
Onderwerp
Hersenen
Titel
Jij bent je brein : alles wat je wilt weten over je hersenen
Auteur
Dick Swaab Jan Paul Schutten
Verteller
Jeroen Kramer Bouwien Begeman Roan Pronk
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
2 cd's
Speelduur
circa 2,5 uur
Aantekening
Bewerking voor jonge lezers van: Wij zijn ons brein
ISBN
9789047614623

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Luisterversie van het gelijknamige boek*, dat de kindereditie is van de bestseller ‘Wij zijn ons brein’**. Auteur, hersenonderzoeker Dick Swaab behandelt samen met Jan Paul Schutten, schrijver van informatieve kinderboeken, vragen als: Hoe werkt je geheugen? Kun je je brein trainen zodat je hogere cijfers haalt? Wat zijn de verschillen tussen jongens- en meisjeshersenen? En tussen hersenen van homo’s en hetero’s? Verraden je hersenen of je verliefd bent of niet? En waarom gedraagt je grote broer of zus zich de laatste tijd zo vreemd? De werking en de ontwikkeling van de hersenen en de oorsprong van ons gedrag komen uitgebreid aan bod. Ook lastige onderwerpen worden besproken zoals de vrije wil, autisme, dementie, het religieuze en het criminele brein. De informatie wordt gegeven in een gezellig en boeiend fictief e-mailcontact tussen Swaab en twee kinderen, Jelle en Ionica. Voorgelezen door Jeroen Kramer die al vele (kinder)boeken voorlas. Hij doet dit samen met de tieners Roan Pronk …Lees verder

Over Dick Swaab

Dick 'Ferdinand' Swaab (Amsterdam, 17 december 1944) is een Nederlandse arts en neurobioloog, die bekendheid geniet als hersenonderzoeker. Hij is emeritus hoogleraar in de neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en was tot 2005 directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Swaab leidt een onderzoeksgroep aan het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam en is Chao Kuang Piu hoogleraar aan de Zhejiang Universiteit, Hangzhou, P.-R. China.

Levensloop

Zijn vader Leo Swaab was gynaecoloog en van Joodse afkomst. Hij was getrouwd met een protestantse vrouw. Tijdens de oorlog zat hij ondergedoken in zijn eigen huis. Hij werd echter verraden en opgepakt door de Duitsers. Zijn vrouw, inmiddels in verwachting van haar zoon Dick, hielp hem ontsnappen uit het hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst.

Swaab werd geboren in de hongerwinter. Na hem volgde nog ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties