Boek
Nederlands

Dinosauriërs in zee

Dougal Dixon (auteur)
+1
Dinosauriërs in zee
×
Dinosauriërs in zee Dinosauriërs in zee

Dinosauriërs in zee

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met behulp van veel kleurenillustraties en korte teksten wordt informatie gegeven over zwemmende dinosaurie͏̈rs en de ontwikkeling ervan tot landdieren. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Dinosauriërs in zee
Auteur
Dougal Dixon
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
In the sea
Uitgever
Harmelen: Ars Scribendi, 2002
31 p. : ill.
ISBN
90-5495-593-7

Besprekingen

Dino's, dinosauriërs, dinosaurussen, hoe je ze ook noemen wilt, ze blijven fascineren. Dankzij Spielbergs filmische fratsen zijn deze mastodonten weer helemaal terug van eigenlijk nooit weg geweest, want ook in mijn jonge jaren konden saurussen van diverse pluimage op veel bijval rekenen. Het nadeel van een dergelijke hype is dat handige uitgevers van speelgoed, boeken en video's natuurlijk willen inspelen op de trend en dat je met de grootst mogelijke onzin om de oren wordt geslagen. Het is dan ook een hele opluchting om eens een didactisch verantwoorde, juist geïllustreerde en zeer interessante dinoreeks in handen te krijgen. De reeks 'Corona gidsen', omvat een reeks van vier boekjes, elk gewijd aan een bepaalde dinosauriërsoort: Dinosauriërs in de Zee, Vleesetende Dinosauriërs, Dinosauriërs in de Lucht en Plantenetende Dinosauriërs. De boekjes, uitgevoerd in stevige kaft, geven per soort een chronologisch overzicht van de evolutie met onderaan de pagina telkens een tijdsbalkje om …Lees verder
Dit boek uit de serie 'Corona gidsen' gaat over de zwemmende dinosauriërs. In 15 hoofdstukken van elk twee bladzijden wordt de ontwikkeling beschreven van de eerste levensvormen omstreeks 3500 miljoen jaar geleden tot de ontwikkeling tot landdieren, zoals reptielen en dinosauriërs. Verder komen in de hoofdstukken o.a. aan de orde hoe reptielen zich leerden aanpassen aan het leven in het water, wat de overeenkomsten tussen vroege reptielen en hun hedendaagse familieleden zijn en de uitroeiing tijdens het Krijt en de opkomst van de grote zoogdieren. Meer dan 70 illustraties in kleur verduidelijken de tekst. Het boek bevat een inhoudsopgave, een hoofdstuk 'Wist je dat?' en een register. Woordgebruik en zinsbouw zijn afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 13 jaar.