Boek
Nederlands

Plantenetende dinosauriërs

Dougal Dixon (auteur)

Plantenetende dinosauriërs

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met behulp van veel kleurenillustraties en korte teksten wordt informatie gegeven over plantenetende dinosaurie͏̈rs. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Plantenetende dinosauriërs
Auteur
Dougal Dixon
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Herbivores
Uitgever
Harmelen: Ars Scribendi, 2002
31 p. : ill.
ISBN
90-5495-595-3

Besprekingen

Dino's, dinosauriërs, dinosaurussen, hoe je ze ook noemen wilt, ze blijven fascineren. Dankzij Spielbergs filmische fratsen zijn deze mastodonten weer helemaal terug van eigenlijk nooit weg geweest, want ook in mijn jonge jaren konden saurussen van diverse pluimage op veel bijval rekenen. Het nadeel van een dergelijke hype is dat handige uitgevers van speelgoed, boeken en video's natuurlijk willen inspelen op de trend en dat je met de grootst mogelijke onzin om de oren wordt geslagen. Het is dan ook een hele opluchting om eens een didactisch verantwoorde, juist geïllustreerde en zeer interessante dinoreeks in handen te krijgen. De reeks 'Corona gidsen', omvat een reeks van vier boekjes, elk gewijd aan een bepaalde dinosauriërsoort: Dinosauriërs in de Zee, Vleesetende Dinosauriërs, Dinosauriërs in de Lucht en Plantenetende Dinosauriërs. De boekjes, uitgevoerd in stevige kaft, geven per soort een chronologisch overzicht van de evolutie met onderaan de pagina telkens een tijdsbalkje om …Lees verder
Informatief boek over het tijdperk der plantenetende dinosauriërs, van het Laat-Trias (245 miljoen jaren geleden) tot het Laat-Krijt (65 miljoen jaren geleden). Verschillende soorten worden qua bouw en leefwijze beschreven en in schitterende kleurentekeningen in beeld gebracht. De illustraties zijn een lust voor het oog en spreken ook de jonge lezers aan. Knelpunt hierbij zal het taalgebruik zijn: moeilijke woorden en lange zinnen, weergegeven in verschillende lettergroottes (ook heel kleine lettertjes) en letterdikte. Om de tekst te begrijpen is voorkennis noodzakelijk. Achter in de uitgave is een register met o.a de Latijnse namen opgenomen. Stevig gebonden met fraai uiterlijk dat tot gebruik uitnodigt voor leerlingen in de het voortgezet onderwijs vanaf ca. 13 jaar.