Boek
Nederlands

De codex

Douglas Preston (auteur)
Nadat een doodzieke, rijke man zijn drie zoons heeft laten weten dat hij zich ergens met zijn kunstschatten heeft begraven, gaat ieder voor zich op zoek naar die graftombe.
Titel
De codex
Auteur
Douglas Preston
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The codex
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2005
368 p.
ISBN
90-245-5549-3

Besprekingen

Een zieke, excentrieke Amerikaan, bezitter van talloze, geroofde kunstschatten waaronder een codex, een oude mayatekst over de geneeskundige werking van inheemse Midden-Amerikaanse planten, heeft zich in een verborgen graftombe laten ingraven. Zijn zonen, en enkele anderen, maken jacht op deze artefacten. Na vele avonturen en een tocht vol ontberingen door de jungle van Honduras vindt in een oude, versteende mayastad een spectaculaire ontknoping plaats. Een vlot geschreven, boeiende thriller met goede dosering van spanning, avontuur, een vleugje romantiek en interessante beschrijvingen van oude, indiaanse geneesmethoden en het regenwoud. Ondanks de wat gechargeerde ontknoping een roman die men in één adem uitleest. Grijze omslag met witte belettering en een afbeelding van een stenen beeld en een landschap. Normale druk.

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks