Luisterboek
Nederlands

De mooiste dierenverhalen

Eric Carle (auteur), Doris Baaten (verteller), Paul Hock (muziek)
+1
De mooiste dierenverhalen
×
De mooiste dierenverhalen De mooiste dierenverhalen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Verzameling van zes verhalen van de Amerikaanse kinderboeken illustrator Eric Carle.
Bevat
Rupsje Nooitgenoeg
De krekel die niet tsjirpen kon
De luiaard die niet lui was
Het eenzame vuurvliegje
Het vervelende lieveheersbeestje
De kakelbonte kameleon
Onderwerp
Dieren
Titel
De mooiste dierenverhalen
Auteur
Eric Carle
Verteller
Doris Baaten
Muziek
Paul Hock Ronald Schmitz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
1 cd
Speelduur
29 min.
ISBN
9789047601302

Besprekingen

De prentenboeken van Eric Carle zijn bekend bij een wereldwijd publiek en zijn herkenbaar door het gebruik van collagetechnieken. Met Rupsje Nooitgenoeg verwierf Carle grote faam: het boek werd in meer dan dertig talen uitgebracht. Op deze cd zijn zes van Carle's prentenboeken te beluisteren, waaronder Rupsje Nooitgenoeg, De luiaard die niet lui was en De kakelbonte kameleon, en zijn eerder op twee andere luister-cd's verschenen*. De verhalen worden zeer beeldend voorgelezen door Doris Baaten, zij verzorgt voor onder andere Sesamstraat een aantal stemmen en speelde in een groot aantal musicals en in de televisieserie Gemeentebelangen. De muzikale ondersteuning sluit zeer goed aan bij de voorleesstem en de verhalen en maakt het extra leuk om naar te luisteren.

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia