Boek
Nederlands

Een bijtend probleem

Franziska Gehm (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)

Een bijtend probleem

Franziska Gehm (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In Transsylvanië breekt de infludenta uit, een griep die de hoektanden van vampiers laat verschrompelen. Het enige medicijn is het sap van een plantje op het graf van de vampierjager. Daka en Silvania gaan op zoek. Ze willen op tijd terug zijn voor Silvania’s afspraakje.
Onderwerp
Vampiers, Verliefd zijn
Extra onderwerp
Avonturenverhalen, humor
Titel
Een bijtend probleem
Auteur
Franziska Gehm
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ein zahnharter Auftrag
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2012
158 p.
ISBN
9789025111595 (hardback)

Besprekingen

In dit derde deel van 'De vampierzusjes' moet de halfvampiertweeling Daka en Silvania op pad om de vampierenpopulatie te redden. In Transsylvanië is namelijk de Infludenta uitgebroken, een infectie die de hoektanden van een vampier aantast en een groot gevaar voor alle vampiers vormt. Er is een geneesmiddel in de vorm van de plant Germania Dracona. Helaas groeit deze plant maar op een plek, namelijk op het graf van vampierjager Osmund Mortus. Mensen noch vampiers kunnen in de buurt komen van de plant. Dit maakt Daka en Silvania, die half vampier en half mens zijn, de enige geschikte kandidaten om de plant te plukken. Maar er is meer: de Germania Dracona moet precies tussen één minuut voor drie en drie uur in de ochtend worden geplukt, anders komt de geest van Osmund Mortus tot leven. Daarnaast krijgt de tweeling ook nog te maken met hun buurman Dirk van Kombast, die roet in het eten wil gooien.
Wellicht tracht Franziska Gehm met 'De vampierzusjes' in te spelen op de TwilightLees verder
De 12-jarige tweelingzusjes Daka en Silvania, die half vampier en half mens zijn (vader is een vampier en moeder is een mens), proberen zich zo veel mogelijk ‘normaal’ als mens te gedragen, maar dat is niet altijd eenvoudig. Zo vallen ze op een roltrap steeds naar beneden. Er komt bezoek uit Transsylvanië en het blijkt dat daar een mysterieuze griep (infludenta) is uitgebroken. Deze griep heeft ernstige gevolgen voor het voortbestaan van de vampiers en de tweeling moet op zoek naar het sap van een zeldzaam plantje, dat groeit op het graf van een machtige vampierjager. Deel drie uit de serie 'De vampierzusjes'* dat draait om de verliefdheid van Silvania én om de zoektocht naar het redmiddel voor de vampiers. Er wordt een redelijke spanning opgebouwd, maar echt griezelig wordt het nooit. Het verhaal wordt vlot verteld, zonder veel literaire ambitie, en de humor is redelijk gedoseerd. Over het thema vampiers zijn erg veel boeken verschenen en deze serie zal zeker de jonge lezer (vooral m…Lees verder