Boek
Nederlands

Ticket naar Vampierstad

Franziska Gehm (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
Ticket naar Vampierstad
×
Ticket naar Vampierstad Ticket naar Vampierstad

Ticket naar Vampierstad

Franziska Gehm (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Daka en Sylvania nemen hun mensenvriendin Helene mee naar hun geboorteplaats Bistrië. Maar is zij wel veilig in deze stad vol vampiers? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Verliefd zijn
Extra onderwerp
humor, Griezelverhalen
Titel
Ticket naar Vampierstad
Auteur
Franziska Gehm
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ferien mit Biss
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2014
160 p. : ill.
ISBN
9789025112561 (hardback)

Besprekingen

De familie Tepes vliegt samen met Helene Steenbrugge, de beste vriendin van de tweeling Dakaria en Silvania Tepes, naar Sibiu. Wat zij niet weten, is dat Dirk van Kombast, een vampierenjager, hen op de hielen zit. De halfvampieren Dakaria en Silvania hebben een gewone moeder, maar een volbloed vampier als vader. De familie is op weg naar de onderaardse stad Bistrië om er deel te nemen aan de Vampier Nationale Feestnacht.
Terwijl Dirk van Kombast buiten op de loer ligt, verkent Helene samen met de vampierzusjes de stad Bistrië. Gelukkig wijken de zusjes geen moment van haar zijde, want haar mensengeur doet menig vampier het water in de mond lopen.
En dan barst het feest los. Het optreden van de vampier Murdo en zijn groep Krypton Krax vormt een hoogtepunt. Aangetrokken door haar geur kiest Murdo Helene — tot grote ergernis van Dakaria — uit om mee te dansen. Het lijkt liefde op het eerste gezicht en al snel wil Murdo een nieuwe afspraak met Helene.
De zusjes oordelen dat…Lees verder
Helene is een mens, maar ze heeft twee halfvampiers als vriendinnen, Daka en Sylvania. Zij nemen haar mee naar hun geboorteplaats Bistrië, waar Helene meer leert over deze wezens. Een mens in een stad vol vampiers is echter niet zonder gevaar. Voor een verhaal met zo’n spannend gegeven, is de toon van het boek opvallend licht en humoristisch. De stad wordt op een bijzondere manier vormgegeven en ook de activiteiten van de vampiers zijn erg grappig. Daarmee is het verhaal geschikt voor een jonge doelgroep, omdat het nergens bloederig of extreem eng wordt. Tegen het einde neemt de spanning wat meer de overhand, maar ook dat eindigt in een grappige situatie. Het verhaal is toegankelijk geschreven en heeft allerlei vampierwoorden, waarvoor achterin een woordenlijst is opgenomen. Uit de context is overigens vaak al goed duidelijk wat er met die woorden bedoeld wordt. Het is het leukst om de boeken op volgorde te lezen, maar dit vijfde deel van deze oorspronkelijk Duitse boekenserie 'De vam…Lees verder