Cd

The Gershwins' Porgy and Bess

George Gershwin (componist), Eric Owens (uitvoerder), Angel Joy Blue (uitvoerder)
+1
The Gershwins' Porgy and Bess
×
The Gershwins' Porgy and Bess The Gershwins' Porgy and Bess

The Gershwins' Porgy and Bess

George Gershwin (componist), Eric Owens (uitvoerder), Angel Joy Blue (uitvoerder)
Genre:
Toon meer
Titel
The Gershwins' Porgy and Bess
Componist
George Gershwin 1898-1937
Uitvoerder
Eric Owens  (bas-bariton) Angel Joy Blue  (sopraan) Frederick Ballentine  (tenor) Alfred Walker  (bas-bariton) Latonia Moore  (sopraan) Metropolitan Opera Chorus  (koor) Metropolitan Opera Orchestra  (orkest)
Dirigent
David Robertson 1958-
Uitgever
Metropolitan Opera, 2020
3 cd's + boekje
Oorspr. opname
Live 2019
EAN
0810004201187
CDR
DCX7237

Over George Gershwin

George Gershwin, geboren als Jacob Gershowitz (Brooklyn, New York, 26 september 1898 – Hollywood, 11 juli 1937) was een Amerikaans componist. Gershwin werd vooral bekend door zijn werk op de grens van het bestaande klassieke genre en de jazz.

Levensloop

Gershwin werd geboren als zoon van Russisch-Joodse immigranten. Hij begon zijn loopbaan rond 1916 als liedjescomponist in wat men in de Verenigde Staten Tin Pan Alley noemt. Dit hield in dat een liedjescomponist zijn muziek speelde in een winkel waar bladmuziek verkocht werd, met het doel de verkoop van zijn bladmuziek te vergroten. Bij veel van zijn werk schreef zijn broer Ira de teksten.

Al snel kreeg Gershwin landelijke bekendheid in Amerika en kwam hij in contact met theaterproducenten. Hij begon musicals te schrijven voor Broadway die grote successen werden. Hij schreef bijvoorbeeld bijdragen aan een aantal van de Ziegfield Follies. Verder schree…Lees verder op Wikipedia