Boek
Nederlands

Een mooie vreemde ontdekking

Hank Green (auteur), Karin De Haas (vertaler)
+1
Een mooie vreemde ontdekking
×
Een mooie vreemde ontdekking Een mooie vreemde ontdekking
In de reeks:
Na de dood van April en het verdwijnen van de Carls, gaan Andy, Maya en Miranda ieder hun eigen weg. Maar dan is er opeens opzienbarend nieuws over April en gaan de vrienden samen met Carls de strijd aan tegen een grotere dreiging. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Sociale media, Robots
Titel
Een mooie vreemde ontdekking
Auteur
Hank Green
Vertaler
Karin De Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A beautifully foolish endeavor
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
542 p.
ISBN
9789402706383 (paperback)

Besprekingen

Hank Green (1980) vormt samen met zijn broer en auteur John Green (1977) het YouTube duo Vlogbrothers. Hank is ook de oprichter van Vidcon en dat zie je terug in zijn boeken. Alle functies van het internet spelen een grote rol in zijn duologie over de Carls (enorme robots met een internetnetwerk). Nadat April in het eerste deel, ‘Een zeer opmerkelijk verschijnsel'*, overlijdt en de Carls verdwijnen, gaan in dit vervolg de drie overgebleven hoofdpersonen ieder hun eigen weg: Andy probeert een comfortabele positie in zijn nieuwe roem en rijkdom te vinden, Miranda neemt een baan aan bij een onderzoeker die een gevaarlijke doorbraak wil maken en Maya worstelt met een depressie en volgt een spoor van vreemde nieuwsberichten. Het is een ingewikkeld plot met veel filosofische punten, waarin het tempo exponentieel toeneemt tegen het einde, wanneer er nieuws is over April en de vrienden samenwerken met Carl tegen een nog grotere dreiging. Het is een spannende afronding van de duologie, in Vlog…Lees verder

Over Hank Green

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

William Henry "Hank" Green (Birmingham (Alabama), 5 mei 1980) is een Amerikaanse muzikant en vlogger, vooral bekend van het YouTubekanaal "VlogBrothers". Hij runt dat kanaal samen met zijn broer John Green. Hank is ook medeoprichter van VidCon. In september 2018 is zijn eerste boek, Een Zeer Opmerkelijk Verschijnsel (An Absolutely Remarkable Thing) uitgekomen.

Hank haalde een bachelor in de biochemie en een master in de milieustudies, waarna hij verhuisde naar Missoula in de Amerikaanse staat Montana.

VlogBrothers

Op 1 januari 2007 begonnen Hank en zijn broer John het project dat ze Brotherhood 2.0 noemden. Voor dit project werd afgesproken dat zij een jaar lang niet tekstueel met elkaar mochten communiceren, maar slechts door videoblogs met een lengte van maximaal vier minuten, die elke dag door een van de broers geüpload moesten worden. Als een van beide broers zich niet aan deze regels hield, moest deze een straf onde…Lees verder op Wikipedia