Strip
Nederlands

Kampioentjes verliefd

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
Kampioentjes verliefd
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002239304 (paperback)

Besprekingen

De voetbalclub F.C. De Kampioenen is voor een lang weekend naar zee, maar zonder Fernand. Die ontdekt dat Pascale vergeten is het stamcafé af te sluiten, waardoor hij er uitvoerig zijn gangen kan gaan. Als hij verder rondneust in het huis, ontdekt hij oude 8 mm-filmpjes over de puberbelevenissen van De Kampioenen. Inmiddels heeft Pascale ontdekt dat ze haar sleutels wellicht vergeten is en moet Markske terug naar huis om die op te halen. Hij ontdekt de 'inbreker' en blijft de hele nacht mee oude filmpjes bekijken. En dan gaat het toch nog fout. Het is weer zomertijd en dus zendt de Vlaamse televisie ongestoord opnieuw oude afleveringen uit van De Kampioenen (waarnaar deze strips zijn gemaakt). Die blijven het in hun simpele voorspelbaarheid blijkbaar nog altijd doen. Dat geldt ook voor deze stripserie.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Zijn eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het Suske en Wiske weekblad.

Hij is vooral bekend door Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Hec Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en de strip Kowalsky. In 1997 maakte Hec Leemans een stripreeks met de figuren van de één-reeks FC De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook deze humoristische reeks met dezelfde titel een succes. Tom B…Lees verder op Wikipedia

Suggesties