Boek
Engels

The Bostonians

Henry James (auteur)

The Bostonians

In de reeks:
Een feministe uit het 19e eeuwse Boston en haar neef uit het zuiden strijden om de gunsten van een mooie vrouw.
Titel
The Bostonians
Auteur
Henry James
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 1986
437 p.
ISBN
0-14-043225-6

Besprekingen

Dit verhaal speelt zich af in het Boston van eind 19e eeuw. Een feministe en haar neef, een advocaat uit het zuiden, strijden om een mooie vrouw. Olive wil haar winnen voor de vrouwenbeweging, Basil wil haar tot echtgenote. Ze besluit tot dat laatste. Opnieuw uitgegeven klassiek Amerikaans verhaal met een introductie (24 p.) en noten (19 p.) door Richard Lansdown, een bibliografie en bijlagen. Een "chronologie" plaatst het werk in zijn tijd. Zilverkleurige paperback met een kleurige schildering van enkele mensen bij een tuinhuis; kleine letter, goede marges en compacte druk.

Over Henry James

Henry James (15 april 1843 - 28 februari 1916) was een Amerikaans romanschrijver die wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren uit het realisme in de literatuur.

Biografie

Henry James was de zoon van Henry James sr. en de jongere broer van psycholoog en filosoof William James. Hij groeide op in een intellectueel milieu van filosofen en politici die vrienden of bekenden van zijn vader waren. Hieronder waren mensen als Henry David Thoreau, Nathaniel Hawthorne en Ralph Waldo Emerson.

Toen James nog jong was reisde hij al door Europa. Hij kreeg les van een tutor in Parijs, Londen, Bologna, Bonn en Genève. Hierna op de leeftijd van 19 jaar, begon hij aan een rechtenstudie aan Harvard. Hij heeft deze studie niet afgemaakt. Hij was meer geïnteresseerd in literatuur en verdiepte zich in de Engelse, Duitse, en Franse literaire klassiekers. De Russische schrijvers las hij in vertaling.

James bracht de grootste tijd van z…Lees verder op Wikipedia