E-boek
Nederlands
In ‘Portret van een dame’ ontleedt Henry James universele thema’s als vrijheid, seksualiteit en bedrog. Isabel Archer, een knappe, jonge Amerikaanse, kan dankzij een erfenis naar Europa reizen. Daar ontmoet ze verschillende mannen die haar ten huwelijk vragen, en die ze resoluut afwijst. Ze is aan haar vrijheid gehecht, maar het lot wil dat ze valt voor de ogenschijnlijk charmante, beschaafde, kun
Titel
Portret van een dame / Henry James ; met een voorwoord van John Banville en een voorwoord van de auteur
Auteur
Henry James
Inleider
John Banville
Vertaler
Manon Smits
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The portrait of a lady
Editie
Tweede, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: LJ Veen Klassiek, 2018 | Andere uitgaves
1 digitaal bestand
ISBN
9789020415810
CloudLibrary
3h9p9r9

Andere formaten:

Over Henry James

Henry James (15 april 1843 - 28 februari 1916) was een Amerikaans romanschrijver die wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren uit het realisme in de literatuur.

Biografie

Henry James was de zoon van Henry James sr. en de jongere broer van psycholoog en filosoof William James. Hij groeide op in een intellectueel milieu van filosofen en politici die vrienden of bekenden van zijn vader waren. Hieronder waren mensen als Henry David Thoreau, Nathaniel Hawthorne en Ralph Waldo Emerson.

Toen James nog jong was reisde hij al door Europa. Hij kreeg les van een tutor in Parijs, Londen, Bologna, Bonn en Genève. Hierna op de leeftijd van 19 jaar, begon hij aan een rechtenstudie aan Harvard. Hij heeft deze studie niet afgemaakt. Hij was meer geïnteresseerd in literatuur en verdiepte zich in de Engelse, Duitse, en Franse literaire klassiekers. De Russische schrijvers las hij in vertaling.

James bracht de grootste tijd van z…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek