Boek
Engels

The wings of the dove

Henry James (auteur)

The wings of the dove

Genre:
Via allerlei intriges proberen een jonge vrouw en haar vriend voldoende geld bijeen te brengen om met elkaar te kunnen trouwen.
Titel
The wings of the dove / Henry James
Auteur
Henry James
Taal
Engels
Editie
7th print.
Uitgever
Harmondsworth: Penguin, 1978 | Andere uitgaves
456 p.
ISBN
0-1400-2320-8

Besprekingen

De journalist Denther en de mooie, intelligente Kate houden van elkaar, maar zien hun liefde gedwarsboomd door de rijke tante Maud van Kate, die heel andere plannen met haar heeft. Onder leiding van Kate ontwikkelt het tweetal een net van intriges om wel van tante Maud geld los te krijgen en tot hun gewenste verbintenis te komen. Als een en ander veel moeilijker blijkt dan voorzien, ziet Kate kans Denther in de kring van een schatrijk Amerikaans meisje Milly te krijgen. De bedoeling is dat dit doodzieke meisje verliefd wordt op haar vriend. Daarvoor moet hij naar Venetië en woont tot haar dood bij haar in. Kate en Denther bespreken de ontstane situatie in Londen als via een advocaat een brief arriveert, die hem tot universeel erfgenaam van het fortuin van Milly benoemt. Wantrouwen van Kate over wat er misschien heeft bestaan tussen Milly en Denther leidt tot een onverwacht slot. De bijzonder gecompliceerde manier van schrijven van James maakt het lezen van dit boek met zijn in wezen v…Lees verder

Over Henry James

Henry James (15 april 1843 - 28 februari 1916) was een Amerikaans romanschrijver die wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren uit het realisme in de literatuur.

Biografie

Henry James was de zoon van Henry James sr. en de jongere broer van psycholoog en filosoof William James. Hij groeide op in een intellectueel milieu van filosofen en politici die vrienden of bekenden van zijn vader waren. Hieronder waren mensen als Henry David Thoreau, Nathaniel Hawthorne en Ralph Waldo Emerson.

Toen James nog jong was reisde hij al door Europa. Hij kreeg les van een tutor in Parijs, Londen, Bologna, Bonn en Genève. Hierna op de leeftijd van 19 jaar, begon hij aan een rechtenstudie aan Harvard. Hij heeft deze studie niet afgemaakt. Hij was meer geïnteresseerd in literatuur en verdiepte zich in de Engelse, Duitse, en Franse literaire klassiekers. De Russische schrijvers las hij in vertaling.

James bracht de grootste tijd van z…Lees verder op Wikipedia