Dvd
Nederlands

Flikken Rotterdam. Seizoen 2

Huub Stapel (acteur), Mark Van Eeuwen (acteur), Cees Geel (acteur)
In Rotterdam krijgen officier van justitie Hein Berg en het rechercheteam van de politie te maken met levensgevaarlijke zaken.
Taal
Nederlands
Uitgever
TRC, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 450 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718274548143

Besprekingen

Seizoen 2 van een spin-off van het succesvolle 'Flikken Maastricht', bedacht door mede-scenarioschrijver en mede-regisseur Victor Reinier. Een team van politiemensen lost per aflevering een aantal zaken op en ondertussen leert de kijker de privé-situaties van de personages beter kennen. In de hoofdrollen onder meer Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering, Cees Geel en Maryam Hassouni. De serie is donkerder en spannender dan het origineel. Aan het begin van dit seizoen blijkt dat de doodgewaande rechercheur Ben Slachter (Peter Paul Muller) toch leeft. Ondanks de inspanningen van officier van justitie Hein Berg wordt hij aangehouden op verdenking van corruptie en in het huis van bewaring geplaatst. Van daaruit onderzoekt hij het verleden van een medegevangene (Arend Brandligt). Het team krijgt te maken met een seriemoordenaar, mensenhandel, gewelddadige overvallen, ontvoeringen, witwaspraktijken en een criminele motorbende. Tien afleveringen.

Over Huub Stapel

Hubertus Wijnandus Jozef Marie (Huub) Stapel (Tegelen, 2 december 1954) is een Nederlandse acteur. Hij werd bekend door de films De lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas.

Carrière

Voordat hij acteur werd, gaf Stapel dramales aan een middelbare school.

Hij speelde in films als Van de koele meren des doods en Ben Verbongs Het meisje met het rode haar, voordat hij grootschalig doorbrak in 1983 met zijn hoofdrol als nieuwsgierige liftmonteur in de technohorror De lift van Dick Maas.

In 1986 speelde hij Johnnie Flodder in Flodder en zes jaar later in het vervolg Flodder in Amerika!. In de televisieserie Flodder alsmede de film Flodder 3 liet Stapel deze rol aan Coen van Vrijberghe de Coningh, met wie hij samen speelde in Het nadeel van de twijfel (1990) en De onfatsoenlijke vrouw …Lees verder op Wikipedia