Luisterboek
Nederlands

Dickens : een hoorcollege over zijn leven, ideeën en werk

Jan Lokin (auteur)
+1
Dickens : een hoorcollege over zijn leven, ideeën en werk
×
Dickens : een hoorcollege over zijn leven, ideeën en werk Dickens : een hoorcollege over zijn leven, ideeën en werk

Dickens : een hoorcollege over zijn leven, ideeën en werk

Genre:
Samenvatting

We kennen Charles Dickens als chroniqueur van het 19e eeuwse Engeland, met steeds opnieuw uitgegeven en verfilmde werken als Oliver Twist, Hard Times en Bleak House. Zijn eigen leven leest ook als een roman, met figuren die verwant zijn aan personages uit zijn werk. Het werk van Dickens had een enorme impact op de Engelse maatschappij. Maar ook nu nog levert het lezen van d
Bevat
Cd 1 De jeugd van Dickens tot aan zijn doorbraak als schrijver
Cd 2 De pickwick papers
Cd 3 De vroege werken
Cd 4 De rijpe werken
Onderwerp
Dickens, Charles
Extra onderwerp
Luisterboeken (genre)
Titel
Dickens : een hoorcollege over zijn leven, ideeën en werk
Auteur
Jan Lokin
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Home Academy, 2012
4 cd's + tekstboekje (31 p.)
Speelduur
ca. 4 uur
ISBN
9789085301035

Besprekingen

Dit hoorcollege op vier cd's (ca. vier uur) behandelt het leven van de Victoriaanse Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870), vooral zijn privéleven, ideeën en romans. Cd 1 gaat over zijn jeugd, het gezin waarin hij opgroeide, de schulden van zijn vader waardoor hij op zijn tiende moest gaan werken, de boeken die hem beïnvloedden. Op Cd 2 staan ‘The Pickwick Papers’ centraal, met veel aandacht voor personage Sam Weller. Cd 3 bespreekt aspecten van zijn vroege werken, o.a. 'Oliver Twist' en 'Nicholas Nickleby'. Op cd 4 worden aspecten van zijn rijpe werken, zoals 'David Copperfield' en 'Hard Times', behandeld. Jan Lokin, emeritus hoogleraar Romeins Recht en Rechtsgeschiedenis, was jarenlang voorzitter van de Nederlandse afdeling en twee jaar president van de Dickens Fellowship zelf. Hij behandelt enthousiast en met veel kennis van zaken belangrijke aspecten van Dickens werk, wat de vier cd's heel informatief en interessant maakt. Het bijbehorende boekje bevat een korte levensloop …Lees verder

Over Jan Lokin

Johannes Henricus Antonius (Jan) Lokin (Ommen, 21 februari 1945) is een voormalig Nederlands hoogleraar in de rechtsgeschiedenis, in het bijzonder Romeins recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).

Lokin studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Rijksuniversiteit van Groningen en studeerde af in 1967, waarna hij ging werken als wetenschappelijk medewerker aan de RuG. Hij promoveerde in 1973 bij prof. mr. H.J. Scheltema, die hij in 1977 opvolgde als hoogleraar Romeins recht aan de Groninger universiteit.

Lokin is lid van de KNAW en was een termijn president van de Vereniging van Nederlandse Juristen. Ook was hij twee jaar voorzitter van het internationale Dickens Fellowship.

Lokin gaf zijn laatste college rechtsgeschiedenis op 1 december 2009 aan Rijksuniversiteit van Groningen in de bioscoop Pathé. Daarna ging hij met emeritaat.

In 1978 trouwde Lokin met Pia Sassen met wie hij zes kinderen kreeg.

Lees verder op Wikipedia