Boek
Nederlands

Polspoel & Desmet

Van 2001 tot 2006 was het VTM-programma 'Polspoel & Desmet' het voorbeeld van hoe een politiek debat moet zijn: scherp, onderlegd, boeiend. In dit boek laten we dit gouden duo weer herleven. Schrijver en journalist Jan Van den Berghe ondervroeg de beide heren over hun lange carrière als Wetstraatjournalist, over de Belgische politiek van de voorbije decennia en over hoe journalistiek en polit
Titel
Polspoel & Desmet
Andere titel
Polspoel en Desmet
Auteur
Jan Van den Berghe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff and Lamberigts, 2013
237 p.
ISBN
9789089313454 (paperback)

Over Jan Van den Berghe

CC BY 3.0 - Foto van/door Han van den Berghe

Jan Van den Berghe (Gent, 1942) is een Vlaamse journalist, publicist, auteur, acteur en televisiemaker.

Biografie

Van den Berghe studeerde Letteren en Wijsbegeerte (Germaanse filologie - Engels en Scandinavische talen) aan de Rijksuniversiteit Gent en volgde een opleiding als acteur-regisseur aan het Gentse conservatorium. Hij schreef zijn licentiaatsverhandeling over de invloed van Bjørnstjerne Bjørnson op het vroege werk van Stijn Streuvels. Hij vertaalde onder meer toneelwerk van August Strindberg (Dodendans), Henrik Ibsen (Spoken) en poëzie van de Deense symbolist Sophus Clausen. Als verslaggever was hij van 1966 tot 1989 actief bij de weekbladen van de Uitgeverij Hoste (thans De Persgroep).

Televisie

Van 1972 tot 1976 was hij medewerker aan het BRT-radioprogramma Wat is er van de Sport? Hij was ook jarenlang bokscommentator voor Eurosport.

Van 1990 tot 1999 maakte h…Lees verder op Wikipedia