Dvd
Engels
Titel
The portrait of a lady
Regisseur
Jane Campion
Naar het werk van
Henry James
Scenarist
Laura Jones
Acteur
Nicole Kidman John Malkovich 1953- Barbara Hershey
Componist
Wojciech Kilar 1932-2013
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 140 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees
EAN
0044007820520 8714025514429

Over Jane Campion

CC BY 2.0 - Foto van/door Piotr Drabik from Poland

Jane Campion (Wellington, 30 april 1954) is een film- en televisieregisseur.

Campion is geboren in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde antropologie en deed later de Australian School of Film and Television. In 1993 won ze de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor de film The Piano. Die film werd ook in 1993 genomineerd voor acht Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder de prijs voor beste originele screenplay (door haar geschreven), de beste actrice (Holly Hunter) en de beste vrouwelijke bijrol (Anna Paquin).

Filmografie

  • An Exercise in Discipline - Peel (1982)
  • Passionless Moments (1983)
  • Mishaps of Seduction and Conquest (1984)
  • A Girl's Own Story (1984)
  • After Hours (1984)
  • Two Friends (1986) (televisie)
  • Dancing Daze (1986) (televisie)
  • Sweetie (1989)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek