Cd
Nederlands

Kareltje en Sjonnie op vakantie

Job Schuring (uitvoerder), Paul Hock (muziek), Ronald Schmitz (muziek)
+1
Kareltje en Sjonnie op vakantie
×
Kareltje en Sjonnie op vakantie Kareltje en Sjonnie op vakantie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Kareltje en Sjonnie op vakantie / tekst en zang Job Schuring, muziek Paul Hock en Ronald Schmitz
Uitvoerder
Job Schuring
Muziek
Paul Hock Ronald Schmitz
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2005
1 cd + boekje
ISBN
90-5444-648-X 9789054446484

Besprekingen

Het moet niet meer gezegd worden dat luisterboeken een ware rage aan het worden zijn, bij zowel jongeren als volwassenen. In Nederland wordt een heuse Week van het Luisterboek georganiseerd, in november 2006 voor de tweede maal. Luisterboeken worden tegenwoordig op een nieuwe wijze gepresenteerd, in mooie jasjes en met groto promo-acties. Sociologisch liggen ze nu ook beter, met die lange files op onze wegen, met comfortabele luisterapparatuur, met de ipod (binnenkort kunnen ook Nederlandstalige titels gedownload worden), met kinderen die fundamenteel multimediaal opgroeien.

Het echte luister- of audioboek betreft natuurlijk een tekst die voorgelezen wordt door één lezer, al dan niet de auteur van het boek. Grote namen zoals Paul Biegel (De kleine kapitein; Japie & de zeven veren van de papegaai) en Jan Terlouw (Koning van Katoren) lezen hun klassieke boeken voor. We kunnen Jacques Vriens De verdwijning van de mislukte barbie, de eerste aflevering ui…Lees verder
Na de eerste Kareltje en Sjonnie* (een giraffe en een hamstertje zijn boezemvrienden) wordt nu een vakantie-aflevering gepresenteerd, bestaand uit een cd vol liedjes (tekst en zang door Job Schuring) en een prentenboekje op cd-formaat. De twee aaibare dierfiguren (illustraties van Eva Poppink) doen elke denkbare vakantiebestemming in Europa aan, en verwonderen zich wat over 's lands eigenaardigheden. Dit alles op genuanceerde, je zou bijna zeggen grachtengordel-achtige wijze. Toch zal dit boekje met cd zijn weg wel vinden verder dan de gefortuneerde kindertjes op de achterbank meereizend naar Toscane of Zweden, want de muziek is niet opdringerig (type 'luisterliedje') en de teksten zijn vriendelijk van toon, leerzaam zelfs nog en het geheel blijft prettig hangen in het geheugen. 'Schattig' is het trefwoord, geldend voor dit tweetal. Leerzaam vakantiemateriaal voor basisschooljeugd, zelfs ook voor schoolprojecten te gebruiken (landen in Europa).

Over Job Schuring

Job Schuring (Alphen aan den Rijn, 1962) is een Nederlandse tekstschrijver en kleinkunstenaar. Hij groeide op in Schiedam en Loppersum (Groningen). Hij werd afgewezen aan de kleinkunstakademie en ging Geschiedenis studeren. Na vijf jaar ging hij zich toch weer toeleggen op de kleinkunst. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs. Hij maakte als solist vele theaterprogramma's. In 2000 trad hij op met Rutger Laan, met wie hij al eerder muziek schreef. Hij schreef ook de serie 'Olivier en Brechtje' voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List.

Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Sinds 2009 is Job ook de nieuwe stem van Winnie de Poeh in Nederland, als opvolger van Kick Stokhuyzen. Ook deed Schuring overige stemmen in de film Cars.

Lees verder op Wikipedia