Boek
Nederlands

Heden rood, morgen dood : een Erica Steen misdaadroman

Jonathan Sonnst (auteur)
+1
Heden rood, morgen dood : een Erica Steen misdaadroman
×
Heden rood, morgen dood : een Erica Steen misdaadroman Heden rood, morgen dood : een Erica Steen misdaadroman

Heden rood, morgen dood : een Erica Steen misdaadroman

Genre:
Als een Belgische vrouw na jaren in Nigeria gewerkt te hebben terugkeert naar haar vaderland en er een nieuwe identiteit aanneemt omdat ze op de vlucht is voor de autoriteiten is ze haar leven niet zeker.
Titel
Heden rood, morgen dood : een Erica Steen misdaadroman
Auteur
Jonathan Sonnst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Witsand, 2013
319 p.
ISBN
9789490382872 (paperback)

Besprekingen

Eva Kemp is al jaren op de vlucht voor de autoriteiten. Nu ze terug is uit Nigeria is ze een nieuw leven begonnen onder een valse naam, Erica Steen. Maar haar terugkeer naar België betekent geen rust. De slonzige journalist Steven Jespers twijfelt aan haar nieuwe identiteit, de geheimzinnige organisatie De Blauwe Kamer zet haar onder druk en dan zijn er nog de onderwereldfiguren. Zwartgallige misdaadroman van de zeer succesvolle Belgische schrijver. Geschreven met zeer veel vaart, bijna als een film noir, met Erica als de gewetenloze en egocentrische anti-heldin in de hoofdrol. Ondanks het feit dat ze een onaangenaam en meedogenloos persoon is, maakt haar zelfspot haar juist interessant. Vol verrassende wendingen, kleurrijke figuren, en een cliffhanger op het eind. Een verfrissende kijk op misdaad. Achter in een voorproefje van het volgende deel in de reeks 'Dode honden bijten niet'. Normale druk.

Over Jonathan Sonnst

Jonathan Sonnst (Eeklo, 6 juli 1976), een pseudoniem van Geert Den Haerynck, is een Vlaams thrillerauteur en leerkracht geschiedenis in de tweede en derde graad van het Sint-Paulusinstituut in Gent.

Prijzen en nominaties

  • 2003: Nominatie Diamanten Kogel voor Razborka
  • 2003: Hercule Poirotprijs voor Razborka
  • 2014: Nominatie Diamanten Kogel voor Heden rood, morgen dood

Bibliografie

  • 2000: Deadline (Van Halewyck)
  • 2001: Dansende asse (Van Halewyck)
  • 2002: Locombia (kortverhaal voor de bundel Beste misdaadverhalen van Vlaanderen, Manteau)
  • 2003: Razborka (Manteau)
  • 2004: Pijnhandel (Manteau)
  • 2005: Exit (Manteau)
  • 2007: Waterspuwer (Manteau)
  • 2009: Mevrouw de dictator (Manteau)
  • 2011: Comebac…Lees verder op Wikipedia