Boek
Nederlands

Niemand wint!

José María Gutiérrez (auteur), Pablo Zweig (illustrator), Laura Hak (vertaler)
Een jongetje (ik-figuur) vindt een hondje op straat. Hij noemt hem Niemand en gaat op zoek naar een baasje voor Niemand. Dat moet bij de grote hondententoonstelling toch lukken? Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Niemand wint!
Auteur
José María Gutiérrez
Illustrator
Pablo Zweig
Vertaler
Laura Hak
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Ninguno campeón!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789047619277 (hardback)

Besprekingen

Een jongetje (ik-figuur) vindt een hondje dat hij voorlopig de naam ‘Niemand’ meegeeft. Hij besluit Niemand mee te nemen naar een plek met veel potentiële baasjes: een hondententoonstelling. Het gaat daar echter heel anders toe dan verwacht; jury en hondenbezitters hebben totaal geen oog voor hen, want Niemand blinkt nergens in uit. Totdat hij de boel op stelten zet en daarmee de superbokaal weet te winnen! Tekst en beeld zijn goed op elkaar afgestemd. De kleurige, computergemaakte, vlakke illustraties – soms paginagroot, dan weer meerdere kleine over de pagina verdeeld – geven veel te zien. De vele verschillende hondenrassen zijn raak getypeerd. Het boekje verscheen in de nieuwe reeks ‘Blinkende boekjes’* tegelijk met vier andere deeltjes, te herkennen aan een blauw glimmend bandje langs de rug. Auteurs/illustratoren van over de hele wereld leveren bijdragen. Vrolijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over José María Gutiérrez

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Juan Fernández

José María Gutiérrez Hernández (Torrejón de Ardoz, 31 oktober 1976) - voetbalnaam Guti - is een Spaans voetbalcoach en voormalig betaald voetballer die bij voorkeur op het middenveld speelde. Hij ondertekende in juli 2010 een tweejarig contract bij Beşiktaş JK. In november van het volgende jaar werd zijn contract echter vroegtijdig ontbonden. In 2012 besloot hij zijn carrière stop te zetten, nadat hij geen nieuwe club meer kon vinden.

Voor zijn tijd bij Beşiktaş speelde Guti bijna zijn hele leven voor Real Madrid CF. Hij werd op zijn achtste opgenomen in de cantera - de jeugdopleiding - van Real Madrid. Na de hele opleiding doorlopen te hebben, debuteerde hij in het seizoen 1995/96 in de hoofdmacht van Real Madrid, waar hij liefst 15 seizoenen voor uitkwam.

In mei 1999 debuteerde hij in het Spaans voetbalelftal en hoewel hij een van de dragende spelers was bij Real Madrid kwam hij slechts dertien keer uit voor het nationale elftal.

Lees verder op Wikipedia