Dvd
Engels

The good wife. The final season

Julianna Margulies (acteur), Josh Charles (acteur), Chris Noth (acteur)
Advocate Alicia Florrick probeert scherp te blijven in de rechtszaal terwijl er allerlei dramatische verwikkelingen zijn in haar privéleven.
Onderwerp
Advocaten, Rechtszaken
Titel
The good wife. The final season
Andere titel
The good wife. Season 7
Acteur
Julianna Margulies Josh Charles Chris Noth Jeffrey Dean Morgan
Taal
Engels
Uitgever
CBS DVD, © 2017
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 15 u.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083120306

Besprekingen

Zevende en laatste seizoen (2015-2016) van de Amerikaanse televisieserie van Robert en Michelle King met in de hoofdrollen Julianna Margulies (E.R.) en Chris North (Sex and the city). Aan het begin van de serie heeft Alicia Florrick haar oude werk als advocate weer opgepakt nadat haar man Peter, officier van justitie in Chicago, in de gevangenis is beland op beschuldiging van corruptie. Naast de opvoeding van haar twee tieners valt het niet mee om haar vak weer uit te oefenen, bovendien ligt haar huwelijk in scherven. In seizoen 7 is Peter vrijgelaten uit de gevangenis en vraagt aan Alicia of ze hem wil helpen bij zijn kandidatuur voor vice-president. Alicia aarzelt over haar toekomst met haar vriend Jason. Joke Mat (NRC 18-2-'12) ziet sterke hoofdrollen en rechtszaken die soms prettig knipogen naar de actualiteit. Margulies won met deze rol een Golden Globe en een Emmy. 22 afleveringen op zes dvd's.

Over Julianna Margulies

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Julianna Margulies (Spring Valley, 8 juni 1966) is een Amerikaanse actrice.

Margulies werd in 1994 gevraagd voor een gastrol in de pilot-aflevering van ER. Haar acteerprestatie viel in de smaak, waardoor ze zes seizoenen de rol van Carol Hathaway vertolkte. In 1995 kreeg ze een Emmy voor deze rol. Aan het eind van het zesde seizoen vertrok Carol omdat ze terug wilde naar haar grote liefde Doug (George Clooney), met wie ze een tweeling had. In die aflevering was Doug eenmalig terug te zien. Margulies verliet de serie omdat ze meer tijd wilde besteden aan haar carrière als filmactrice.

Toch bleef ze ook televisiewerk verrichten. Zo was ze in 2006 (het jaar waarin ze in de film Snakes on a Plane in de bioscoop te zien was) en 2007 een gastrol in de serie The Sopranos met James Gandolfini als directe tegenspeler. In januari 2008 verscheen Margulies in de FOX-serie Canterbury's Law, waarin ze de hoofdrol speelde.

Sind…Lees verder op Wikipedia

Suggesties