Boek
Nederlands

De Blinkende Buurman & Buurman Bundel

Kees Prins (auteur)
+1
De Blinkende Buurman & Buurman Bundel
×
De Blinkende Buurman & Buurman Bundel De Blinkende Buurman & Buurman Bundel

De Blinkende Buurman & Buurman Bundel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie verhalen over Buurman en Buurman, die graag samen klussen. Ze installeren een sinaasappelpers, tegelen een badkamer en verbouwen een hometrainer. Maar natuurlijk gaat er van alles mis. Prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Sinaasappelpers
Tegelen
Hometrainer
Extra onderwerp
humor
Titel
De Blinkende Buurman & Buurman Bundel
Auteur
Kees Prins
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2016
88 p. : ill.
ISBN
9789047621478 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met drie verhalen over Buurman Mat en Buurman Pat, de bekende figuren uit de televisieserie. Ze installeren een sinaasappelpers, tegelen samen een badkamer en maken van een hometrainer een vervoermiddel. Ze maken er een hele onderneming van door apparaten verkeerd te gebruiken en iets anders te doen met het apparaat dan waar het voor bedoeld is. Daardoor zijn het leuke en humoristische verhalen, die vlot geschreven zijn met behulp van veel dialogen. In de tekst zitten steeds verwijzingen naar Tsjechië. Op iedere pagina staat een foto uit de televisieserie, die een beeld geeft van het verhaal en de acties die de buurmannen ondernemen. Vooral bij het tegelen zijn de foto’s ondersteunend. Onder of boven de tekst is steeds een witte strook vrijgelaten balk waarin de tekst is gedrukt in een schreefloze letter. Uitgave die het vooral van de bekendheid van de gelijknamige tv-serie moet hebben. Deel uit de serie 'Een Blinkend Boekje' met een even opvallende, glimmende rug als de Go…Lees verder

Over Kees Prins

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Cornelis Willibrordus Maria (Kees) Prins (Heemstede, 7 april 1956) is een Nederlands acteur en regisseur. Hij is onder meer bekend van het absurdistische televisieprogramma Jiskefet.

Privéleven

Prins is de zoon van een politieagent. Samen met zijn tweelingbroer was hij de jongste uit een katholiek gezin in Heemstede. Kees Prins werd op 7 april 1956 net voor middernacht geboren, zijn tweelingbroer Huub op 8 april net na middernacht.

Loopbaan

Prins doorliep het atheneum op het Bisschoppelijk College Hageveld te Heemstede, waar hij onder meer een hoofdrol vervulde in Shakespeares Hendrik IV, een komische tekenstijl ontwikkelde in de strip Cucumber Kid, en zanger was in de rockband Chaoz. Hij volgde aansluitend een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst, waar hij onder meer in de klas zat bij Arjan Ederveen. Met Ederveen vormde hij van 1981 tot…Lees verder op Wikipedia