Luisterboek
Nederlands

De nieuwe kleren van de keizer

Kees Prins (regisseur), Jeroen Kramer (scenarist), Paul Hock (muziek)
De nieuwe kleren van de keizer is een luisterboek in een reeks ambitieuze musicalhoorspelen. Het is geen rechttoe rechtaan verhaal maar een eigenzinnige hoorspelbewerking voor kinderen, met veel humor en muziek, waar ook de ouders veel plezier aan zullen beleven. Met vijf heerlijke liedjes, waar van je de liedteksten terug vindt in het boekje. Met grappige illustraties van Eva Poppink. Jeroen Kram
Extra onderwerp
SPR, LUI, luisterboeken, musicals
Titel
De nieuwe kleren van de keizer
Regisseur
Kees Prins
Scenarist
Jeroen Kramer
Muziek
Paul Hock Ronald Schmitz
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
1 cd + boekje
Speelduur
45 min. en 55 sec.
ISBN
9789047603504

Besprekingen

Eigentijdse bewerking van een overbekend sprookje van H.C. Andersen. De op musicalachtige wijze zeer vrije interpretatie van het moralistische gegeven, is in 22 scènes opgedeeld: vanuit het volk (arm gezinnetje), de koning zelf, zijn personeel (lakeien), ministers, de parodistische modeontwerper en aangevuld met vier liedjes. Het is een origineel kunstwerk geworden, waar de kwalificatie 'hoorspel' of 'luisterboek' tekort schiet. Of de doelgroep (8-jarigen) de dubbele bodem en woordspelingen meekrijgen is de vraag. Het absurdistische liedje 'ik voel me bloot' is misschien voor sommigen wat te gewaagd. Teksten van de liedjes staan in bijbehorend boekje, dat ook een leidraad is bij de opeenvolgende scènes. De cd verschijnt in een reeks* en is geschikt om als gezin naar te luisteren (bijv. tijdens een autorit) en te genieten van dit door rasacteurs (Jeroen Kramer, Annet Malherbe en Kees Prins) neergezette spektakel.

Over Kees Prins

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Cornelis Willibrordus Maria (Kees) Prins (Heemstede, 7 april 1956) is een Nederlands acteur en regisseur. Hij is onder meer bekend van het absurdistische televisieprogramma Jiskefet.

Privéleven

Prins is de zoon van een politieagent. Samen met zijn tweelingbroer was hij de jongste uit een katholiek gezin in Heemstede. Kees Prins werd op 7 april 1956 net voor middernacht geboren, zijn tweelingbroer Huub op 8 april net na middernacht.

Loopbaan

Prins doorliep het atheneum op het Bisschoppelijk College Hageveld te Heemstede, waar hij onder meer een hoofdrol vervulde in Shakespeares Hendrik IV, een komische tekenstijl ontwikkelde in de strip Cucumber Kid, en zanger was in de rockband Chaoz. Hij volgde aansluitend een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst, waar hij onder meer in de klas zat bij Arjan Ederveen. Met Ederveen vormde hij van 1981 tot…Lees verder op Wikipedia