Boek
Nederlands

Pleidooi voor pulp

Kees 't Hart (auteur)
+1
Pleidooi voor pulp
×
Pleidooi voor pulp Pleidooi voor pulp

Pleidooi voor pulp

Genre:
Je ziet ze soms nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeks-boekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooie, jonge mannen en vrouwen op het omslag. En titels als Gekust door de dokter, Haar liefste wens en Nog altijd de zijne. Kees ’t Hart leest ze nog steeds en voelt zich solidair met de schrijvers; ze zijn collega’s. Sommigen schreven meer
Onderwerp
Triviaalliteratuur
Titel
Pleidooi voor pulp
Auteur
Kees 't Hart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
128 p.
ISBN
9789021470689 (paperback)

Over Kees 't Hart

Kees 't Hart (Den Haag, 12 juli 1944) is een Nederlandse schrijver, dichter en literatuurcriticus.

Biografie

Kees 't Hart studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, werkte als docent aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius (Leeuwarden) en later als studiebegeleider Cultuurwetenschappen bij de Open Universiteit Nederland. Hij schreef romans, poëzie- en verhalenbundels en een verzameling essays.

Tussen 1994 en 1999 was hij redacteur van het literair tijdschrift De Revisor en hij stelde voor het voetbaltijdschrift Hard gras een speciaal nummer over de sportclub Heerenveen samen. Zijn ervaringen met de club lagen ten grondslag aan het dagboek :Het mooiste leven… (2001). 't Hart schrijft recensies voor De Groene Amsterdammer en woont sinds 2004 in Den Haag.

Prijzen