Boek
Nederlands

Avontuur in Petagonia

Lana Edelman (auteur), Annemie Bosmans (vertaler), Artful doodlers (illustrator)
+1
Avontuur in Petagonia
×
Avontuur in Petagonia Avontuur in Petagonia
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Op het eiland Petagonia leeft elke Zooble in zijn eigen Happitat. De kat Caitlin is dol op zingen, de speelse hond Doxy kan niet stilzitten en het konijn Ears kan heel hoog springen. Ze spelen tikkertje en rollen als balletjes van de heuvel.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Avontuur in Petagonia
Auteur
Lana Edelman
Vertaler
Annemie Bosmans
Illustrator
Artful doodlers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Petagonia pets
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
[32] p. : ill.
ISBN
9789002247545 (hardback)

Besprekingen

In Avontuur in Petagonia beleven kat Catlin, hond Doxy en konijn Ears een fijne namiddag op het eiland Petagonia. Elke van de Zoobles-knuffels heeft zijn favoriete tijdverdrijf. Zo houdt de ene van zingen, de ander van bomen water geven of nog een ander van spelen met een bal. Maar ook met zijn drieën weten ze zich te vermaken. Hun favoriete gezamenlijke spel is tikkertje, waarbij ze dan als echte ballen achter elkaar aanrollen. Maar ook Zoobles zijn niet onvermoeibaar. Na een lange dag spelen is het tijd om in hun 'habitat' te kruipen. Wat zullen ze morgen allemaal beleven?
Het verhaal kent weinig samenhang en een warrige verhaallijn. Allereerst wordt Petagonia beschreven, gevolgd door een beschrijving van de afzonderlijke Zoobles. Daarna heeft Lana Edelman een totaal nieuw aspect van het verhaal proberen samen te vatten op drie pagina’s: Catlin verandert in een bal en rolt een boom uit, waarna ze met een sprong op haar habitat belandt en haar gewone gedaante weer aanneem…Lees verder
In fantasieland Petagonia wonen de Zoobles, wonderlijke wezentjes die zich tot balletje kunnen oprollen en in Happitats wonen, een soort plastic kuipjes. Onderscheid moet gemaakt worden tussen Doxy de hond, Catlin de kat en Ears het konijn. Beestjes die vrijwel identieke extreem grote hoofden hebben met bolle flitsende ogen. De figuurtjes beleven dagelijkse dingen en spelen graag tikkertje. Onbeduidend verhaaltje waarin de begeleidende tekst in een grote schreefletter is gedrukt en de vrolijk gekleurde illustraties afbeeldingen zijn van de uitgebreide lijn speelgoedfiguurtjes die in de handel zijn. Fleurig, kleurig kijkboekje dat goed gemist kan worden. Tegelijkertijd verscheen over de Zoobles in een iets andere opzet het prentenboek 'Wie helpt Waddles?'*. Vanaf ca. 3 jaar.