Boek
Nederlands

De jongen met vleugels

Lenny Henry (auteur), Keenon Ferrell (illustrator), Mark Buckingham (illustrator)
Een gewone jongen wordt zomaar ineens een bijzondere held!

Als Tunde opeens vleugels krijgt en erachter komt dat hij de enige is die de aarde van de ondergang kan redden, is school ineens het minste van zijn problemen. Gelukkig staat zijn bijzondere vriendengroep klaar om hem te helpen, en dankzij zijn nieuwe krachten kan Tunde grote hoogten bereiken.
Wat maakt het nog uit dat h
Onderwerp
Superhelden
Titel
De jongen met vleugels
Auteur
Lenny Henry
Illustrator
Keenon Ferrell Mark Buckingham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy with wings
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, copyright 2022
209 p. : ill.
ISBN
9789048320363 (hardback)

Over Lenny Henry

CC BY 3.0 - Foto van/door Johan Persson

Lenworth George (Lenny) Henry (Dudley, West Midlands, 29 augustus 1958) is een Britse acteur, entertainer en stand-upcomedian.

Biografie

Henry groeide op in een gezin van zeven kinderen. Hij maakte zijn opwachting in New Faces TV talent show in 1975 en won er verschillende prijzen.

Henry was tot 1981 een van de vaste gezichten in de spraakmakende kinderontbijtshow Tiswas

Daarna was hij met Tracey Ullman en David Copperfield te zien in het comedyprogramma Three Of A Kind. In 1984 kreeg Lenny Henry z'n eigen show waarin hij onder andere Michael Jacksons Thriller parodieerde. Inclusief onderbrekingen liep de Lenny Henry Show negentien jaar.

Henry was van 1984 tot 2010 getrouwd met Dawn French, die hij bij The Comic Strip ontmoette. In 1991 adopteerden zij hun dochter Billie. Allebei verlenen ze regelmatig hun medewerking aan de inzamelingsacties van de BBC voor kansarme kinderen…Lees verder op Wikipedia