Boek
Nederlands

Danni Lowinski : gebroken wit

Lynn Fontaine (auteur)
+1
Danni Lowinski : gebroken wit
×
Danni Lowinski : gebroken wit Danni Lowinski : gebroken wit

Danni Lowinski : gebroken wit

Advocate Danni Lowinski helpt een koppel dat beschuldigd wordt van een schijnhuwelijk, klaagt Lady Gaga aan voor plagiaat, ontwijkt Olivier en beschermt haar vader voor een Russische schone. Er blijft geen tijd over voor haar liefdesleven… of wel?
Titel
Danni Lowinski : gebroken wit
Auteur
Lynn Fontaine
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013 | Andere uitgaves
175 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de VTM-serie Danni Lowinski, naar de gelijknamige Duitse televisieserie
ISBN
9789401403948 (paperback)

Besprekingen

Danni Lowinski, bekend van de gelijknamige VTM–serie, is van Poolse afkomst (derde generatie) en geboren en getogen in de Limburgse cité. Zij is een ex-kapster die zich omgeschoold heeft tot advocate, maar ze wordt door haar flamboyante verschijning en grote mond niet au sérieux genomen. Vastbesloten haar idealen waar te maken begint ze een eigen kantoortje in een winkelcentrum in Genk, waar ze aan één euro per minuut rechtsbijstand verleent aan haar cliënteel. Danni werd opgevoed door haar Poolse vader, een ex-mijnwerker die nadien als glazenwasser aan de slag is gegaan. Door een ongelukkige val werd hij verlamd en belandde hij in een rolstoel. Danni heeft sindsdien haar vader in huis genomen en al kibbelend spartelen ze door de dagen.
In Modellen gezocht is Danni’s hartsvriendin Bieke, die ze al kent van in de kleuterklas, ‘ontdekt’ door een fotograaf, die haar een schitterende modellencarrière voorspelt. Danni heeft hier echter haar bedenkingen bij, wat leidt tot een ho…Lees verder
Danny Lowinski is een serie op de commerciële Vlaamse televisiezender, VTM*. Danni is een atypische advocate: ze houdt praktijk in een winkelcentrum, huisvest haar invalide pa in haar appartement en heeft een moeizaam, maar spannend liefdesleven. Een van haar zaken is gemeentelijke toestemming krijgen voor het huwelijk van de ruim 40-jarige Martine met de twintig jaar jongere Karim. Hoe bewijst ze dat het geen schijnhuwelijk is? Voor vrouwen moet een lente-herfsthuwelijk toch ook mogelijk zijn? Mannen draaien er hun hand niet voor om. De verwikkelingen zijn hilarisch, overdreven en met een zeer vette en platte knipoog verteld. Ze doen enigszins denken aan die van de familie Flodder van Dick Maas (dertig jaar geleden populair). Vol vaart, maar erg banaal. Mogelijk is de televisieserie leuk en onderhoudend, maar het daarvan afgeleide boekje is het niet. Normale druk, ruime interlinie en ruime marges. Eerder verscheen 'Modellen gezocht'**.