Boek
Nederlands

De formule van tante Kriegel

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De drieling Fien, Sien en Lien Kriegel belandt in een laboratorium waar vreemde genetische proeven worden genomen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Familie, Griezels
Titel
De formule van tante Kriegel / Marc de Bel ; met tek. van Jan Bosschaert
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2000 | Andere uitgaves
187 p. : ill.
ISBN
90-76827-04-4

Besprekingen

Avonturen rond de drieling Fien, Sien en Lien, bekend uit 'De zusjes Kriegel'*. Vanaf het begin is het duidelijk dat het om drie ondeugende meiden gaat; ze stelen, pesten en schelden waar het maar mogelijk is. Schatplichtig aan Pietje Bel, maar harder en platvloerser en zonder humor. Het eerste deel van het verhaal is bijzonder mager, (te) grof en flauw. Het tweede gedeelte is een stuk spannender en er is sprake van een min of meer originele verhaallijn. Zonder alle gebruikte flauwekul en zonder al het gebral, zonder de onnodig gebruikte moeilijke (en misplaatste) woorden heeft het verhaal een betere leesbaarheid, ook al hangt het aan elkaar van de toevalligheden. Hetzelfde kan gezegd worden over de zwart-witillustraties. Naarmate het verhaal vordert, neemt de kwaliteit toe. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarri├Ęre begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia