Boek
Nederlands

Wie helpt Waddles?

Mickie Matheis (auteur), Annemie Bosmans (vertaler), Artful doodlers (illustrator)
De Zoobles oefenen voor een talentenjacht. Ears oefent zijn springkunsten, giraf Jaffa rekt zijn nek nog iets verder uit, Fenton zoekt de ultieme schuilplaats, Estelle duikt in de boeken en Waddles ontwerpt een kostuum. Op de dag van de wedstrijd is Waddles haar kostuum kwijt.
Onderwerp
Wedstrijden, Helpen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Wie helpt Waddles?
Auteur
Mickie Matheis
Vertaler
Annemie Bosmans
Illustrator
Artful doodlers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Talent show mix-up
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
24 p. : ill.
ISBN
9789002247415 (hardback)

Besprekingen

Als tegenhanger van 'Bakugan', een Japanse animeserie uit 2007 en een hierop gebaseerd strategiespel, werden Zoobles op de markt gebracht, met deze keer als doelpubliek meisjes van ongeveer vier tot negen jaar. Zoobles zijn kleurrijke balletjes die openklappen als ze in aanraking komen met een magneet. De balletjes transformeren dan tot kleurrijke magische diertjes. In Wie helpt Waddles? komen de Zoobles samen in Chillville, de thuisbasis van Waddles de pinguïn, om er samen in de sneeuw te spelen. Tijdens de eerste pagina’s van het boek maken we kennis met de verschillende personages: Fenton de vos, Estelle de zeester, Ears het konijn, Flutter de vlinder en Jaffe de giraf. Ook de verschillende landen van Zoobles Eiland worden kort voorgesteld. Fenton woont in Pinegrove, een land vol met dennenbomen. De slimme zeester Estelle komt uit Seagonia, een land diep in de oceaan. In het land van de knuffeldieren, Petagonia, woont Ears. Flutter voelt zich dan weer op haar best in Petal P…Lees verder
De Zoobles-dieren (vos, zeester, pinguïn, konijn, vlinder, giraf) oefenen druk voor de talentenjacht. Maar als de show begint, is Waddles haar kostuum kwijt. Wat nu? Stevig gebonden vierkant prentenboekje met genummerde pagina's vol kleurrijke balletjes met grote ogen die zich kunnen ontrollen tot magische figuurtjes. Ze leven in verschillende fantasiewerelden en zijn dol op spelletjes (ook te koop) en met elkaar spelen. Vertaling uit het Engels. De twee- tot vijfregelige, begrijpelijke tekst staat in een kleine schreefloze letter, gedrukt in wit of zwart, tussen de felgekleurde, clichématige digitale illustraties. Commerciële uitgave die het vooral moet hebben van de bekendheid van deze figuurtjes door speelgoedwinkel, website en games. Tegelijkertijd verscheen over de Zoobles in een iets andere opzet het prentenboek 'Avontuur in Petagaonia'*. Vanaf ca. 3 jaar.