E-boek
Nederlands

De diepst verborgen herinnering van de mens : roman

Mohamed Mbougar Sarr (auteur), Jelle Noorman (vertaler)
+1
De diepst verborgen herinnering van de mens : roman
×
De diepst verborgen herinnering van de mens : roman De diepst verborgen herinnering van de mens : roman

De diepst verborgen herinnering van de mens : roman

Genre:
‘De diepst verborgen herinnering van de mens’ van Mohamed Mbougar Sarr – de jongste winnaar van de Prix Goncourt sinds 1976 – gaat over de zoektocht naar de verdwenen schrijver van een verloren gewaande cultklassieker. Als de jonge Senegalese, in Parijs woonachtige schrijver Diégane Faye een legendarische literaire klassieker uit 1938 in handen krijgt, móét hij de mysterieuze schrijver ervan zien
Titel
De diepst verborgen herinnering van de mens : roman
Auteur
Mohamed Mbougar Sarr 1990-
Vertaler
Jelle Noorman
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
La plus secrète mémoire des hommes
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789025472832

Andere formaten:

Over Mohamed Mbougar Sarr

CC BY 3.0 - Foto van/door librairie mollat

Mohamed Mbougar Sarr (Dakar, 20 juni 1990) is een Franstalige romanschrijver uit Senegal. In 2021 won hij de Prix Goncourt voor zijn roman La plus secrète mémoire des hommes.

Biografie

Familie en opleiding

Sarr is de zoon van een arts en groeide op in een groot Sérères-gezin in Diourbel in Senegal. Hij volgde middelbaar onderwijs aan de Prytanée militaire (cadettenschool) in Saint-Louis en vertrok daarna naar Frankrijk om verder te studeren. Na afronding van de CPGE (classes préparatoires aux grandes écoles) aan het lycée Pierre-d'Ailly in Compiègne, werd hij toegelaten tot de École des hautes études en sciences sociales (EHESS) in Parijs. Daar deed hij onderzoek naar Léopold Sédar Senghor, Senegalees staatsman, dichter en filosoof. Hij onderbrak zijn studie toen hij veel fictie ging schrijven.

Carrière

Lees verder op Wikipedia