Dvd
Nederlands

Abracadabra

Nick Park (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Belevenissen van een vindingrijk schaap
Onderwerp
Schapen
Titel
Abracadabra
Scenarist
Nick Park
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Aardman Animations, [2009]
1 dvd-video
Speelduur
ca. 45 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Aardman productie
EAN
8714221049015

Besprekingen

De animatieserie 'Shaun het schaap' is een schepping van Nick Park, gemaakt in klei-animatie in de Aardman Studio's (Wallace & Gromit). Shaun is een vindingrijk schaap dat met de andere schapen woont op een boerderij. Hij bedenkt altijd iets geks of verzint een oplossing voor een probleem. Bitzer de hond heeft niet veel in te brengen, de boer heeft niet in de gaten wat zich allemaal op zijn boerderij afspeelt. De dvd bevat acht afleveringen van circa vijf minuten. In het titelverhaal geeft Shaun een voorstelling met een oude goocheldoos van de boer. De kudde is het publiek, Bitzer het slachtoffer van de trucs. Dana Linssen (NRC 8-2-'08): '(...) een absurdistische moppenverzameling met voldoende zwarte humor om al die marsepeinen roze varkentjes en knuffelzachte witwollen vachtjes een morbide glansrandje mee te geven. Voor de liefhebbers-van-alle-leeftijden van andere kleiklassiekers als Pingu en Buurman & Buurman.' Vanaf circa vier jaar.

Over Nick Park

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sam Felder

Nicholas Wulstan (Nick) Park (Preston (Lancashire), 6 december 1958) is een Britse animator, die de Wallace & Gromit-kleifiguren verzon en er bij Aardman Animations een aantal films mee maakte.

Park volgde een opleiding aan Sheffield Hallam University. Al tijdens zijn opleiding verzon hij de Wallace & Gromit-figuren. Hij begon met een film over deze figuren, maar kon deze op eigen kracht niet afmaken.

In 1985 kwam hij in contact met Aardman Animations, die animatiefilms maakten. Aardman stelde Park in staat drie korte films te maken.

Toen Aardman een contract sloot met DreamWorks voor vijf speelfilms, maakte Park Chicken Run, gevolgd door de eerste Wallace & Gromit-speelfilm, The Curse of the Were-Rabbit.

Filmografie

  • A Grand Day Out (1989) - won een BAFTA en werd genomineerd voor een Oscar
  • The Wrong Trousers (1993) - won een Oscar
  • A Close Shav…Lees verder op Wikipedia