Dvd
Engels

Wallace & Gromit's world of invention : de complete 6-delige serie

Nick Park (regisseur), Merlin Crossingham (componist), Rob David (componist)

Wallace & Gromit's world of invention : de complete 6-delige serie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Uitvinder Wallace en zijn hond Gromit gaan op zoek naar nieuwe uitvinders en hun uitvindingen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Titel
Wallace & Gromit's world of invention : de complete 6-delige serie
Andere titel
Wallace and Gromit's world of invention : de complete 6-delige serie
Regisseur
Nick Park
Componist
Merlin Crossingham Rob David Dan Delor
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, © 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
6 x 25 min, 6 x 15 min.
Aantekening
Engels gespoken Ondertiteling: Nederlands Aardman productie
EAN
5425019005368

Besprekingen

De excentrieke uitvinder Wallace en zijn eigenzinnige hond Gromit zijn een creatie uit de Engelse Aardman Studio's van Nick Park. Park maakt gebruikt van klei-animatie, waarin de kleimodellen met de hand voor elke shot een klein beetje worden verplaatst. In deze informatieve serie van zes afleveringen is Wallace presentator van een wetenschapsprogramma en hanteert Gromit de camera. Samen gaan ze op zoek naar nieuwe uitvinders en uitvindingen. Deze worden in echte filmpjes getoond. Zo komen o.a. uitvindingen aan bod die zijn geïnspireerd door de natuur, waaronder de van pvc-buizen gemaakte 'strandbeesten' van de Nederlandse uitvinder/kunstenaar Theo Jansen, de menselijke fascinatie voor vliegen, met onder meer ruimtepakken bij de Nasa en een vliegende fiets, en spionagetechnieken en veiligheid. Joyce Slaton (Common sense, i): 'Met absoluut charmante stop-motion animatie gecombineerd met boeiende wetenschap, is dit een 'slam-dunk' voor nieuwsgierige kinderen of kinderen met interesse vo…Lees verder

Over Nick Park

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sam Felder

Nicholas Wulstan (Nick) Park (Preston (Lancashire), 6 december 1958) is een Britse animator, die de Wallace & Gromit-kleifiguren verzon en er bij Aardman Animations een aantal films mee maakte.

Park volgde een opleiding aan Sheffield Hallam University. Al tijdens zijn opleiding verzon hij de Wallace & Gromit-figuren. Hij begon met een film over deze figuren, maar kon deze op eigen kracht niet afmaken.

In 1985 kwam hij in contact met Aardman Animations, die animatiefilms maakten. Aardman stelde Park in staat drie korte films te maken.

Toen Aardman een contract sloot met DreamWorks voor vijf speelfilms, maakte Park Chicken Run, gevolgd door de eerste Wallace & Gromit-speelfilm, The Curse of the Were-Rabbit.

Filmografie

  • A Grand Day Out (1989) - won een BAFTA en werd genomineerd voor een Oscar
  • The Wrong Trousers (1993) - won een Oscar
  • A Close Shav…Lees verder op Wikipedia