Dvd
Nederlands

Welkom in de 80-jarige Oorlog

Niek Barendsen (regisseur), Plien Van Bennekom (acteur), Paul De Leeuw (acteur)
Willem van Oranje, Prins Maurits, Koning Filips de Tweede en De Hertog van Alva zijn al eeuwen dood, maar maken voor talkshowhost Dorine Goudsmit een uitzondering. Zij zitten stuk voor stuk bij haar op de bank om alles over hun tijd te vertellen.In de serie komen grote historische momenten uit de Tachtigjarige Oorlog voorbij: het turfschip van Breda, de slag bij Nieuwpoort, Leidens ontzet, het ont
Extra onderwerp
Televisieseries en -films
Titel
Welkom in de 80-jarige Oorlog / script en regie Niek Barendsen
Regisseur
Niek Barendsen
Acteur
Plien Van Bennekom Paul De Leeuw 1962- Pierre Bokma Hans Kesting Kees Prins
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Welkom in de Tachtigjarige Oorlog
Uitgever
Just4Kids, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
7 x 25 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983969230

Besprekingen

Een historische comedy in zeven afleveringen over de tachtigjarige oorlog. In de vorm van een talkshow ontvangt presentatrice Dorine Goudsmit (gespeeld door Plien van Bennekom) gasten die al lang dood zijn, maar voor deze serie een uitzondering maken, zoals Koning Filips de Tweede (Peter Blok), Prins Willem van Oranje (Pierre Bokma) en de hertog van Alva (Hajo Bruins). Dit wordt afgewisseld met sketches in de geest van 'Het klokhuis'. Onderwerpen zijn onder meer de jeugd van Willem van Oranje, de moord door Balthasar Gerards, de terechtstelling van Oldenbarneveldt en het turfschip van Breda. Dit is de vijfde serie in deze opzet, na o.a. 'Welkom in de IJzeren Eeuw' (2016) en ‘Welkom in de jaren 60’ (2017). Niek Barendsen van 'Het klokhuis' is opnieuw de scenarioschrijver en regisseur. Voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Over Niek Barendsen

Niek Barendsen (1964) is een Nederlands acteur, schrijver en regisseur van komische en educatieve televisieprogramma's.

Barendsen volgde de Kleinkunstacademie. Daarna schreef en regisseerde hij onder andere Het Klokhuis, Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen, Welkom in de jaren 60, Welkom in de 80-jarige Oorlog en Nieuw zeer. Als acteur speelde hij persiflages in Kopspijkers en Koefnoen. In het theater is hij actief als acteur, regisseur en liedjesschrijver. Hij maakte een musicalversie van Ot en Sien en schreef teksten voor Showponies.

Externe links

  • Officiële website
  • Profiel op Theaterencyclopedie
  • Niek Barendsen: sketches bedenken als overlevingsmechanisme, De Perstribune, 26 november 2017

Suggesties