E-boek
Nederlands

Het verhaal van Rusland : mythe en macht van Vladimir de Grote tot Vladimir Poetin

Orlando Figes (auteur)

Het verhaal van Rusland : mythe en macht van Vladimir de Grote tot Vladimir Poetin

Schrijnend actueel en met een hoofdstuk over de oorlog in Oekraïne

Wat is Rusland? Wie zijn de Russen? Van het agrarische begin in het eerste millennium tot de volgende perioden van monarchie, totalitarisme, perestrojka en autocratie hebben ideologieën, mythes en belangrijke gebeurtenissen de Russische geschiedenis en identiteit gevormd.
Historicus en groot Ruslandkenner Orla

Titel
Het verhaal van Rusland : mythe en macht van Vladimir de Grote tot Vladimir Poetin
Auteur
Orlando Figes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The story of Russia
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789046828038

Andere formaten:

Over Orlando Figes

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door C.Stadler/Bwag

Orlando Figes /ɔːˈlændəʊ ˈfaɪdʒiːz/ (Londen 20 november 1959) is een meermaals onderscheiden Britse historicus, gespecialiseerd in de Russische geschiedenis vanaf 1700. Hij is professor aan Birkbeck, University of London. In 2017 nam Figes naar eigen zeggen de Duitse nationaliteit aan omdat hij geen “Brexit-Brit” wilde zijn.

Leven

Figes is de zoon van de feministische schrijfster Eva Figes. Hij is de broer van schrijfster en uitgeefster Kate Figes. Figes studeerde geschiedenis te Cambridge en was er van 1987 tot 1999 hoogleraar. Vanaf 1999 is hij professor aan Birkbeck College.

Werk

Figes verwierf internationale bekendheid met een drietal boeken over de Russische geschiedenis: Tragedie van een volk; de Russische Revolutie 1891-1924 (1996), Natasja's Dans; een culturele geschiedenis van Rusland (2002) en Fluisteraars; leven onder Stalin (2007). Figes interpreteert de histori…Lees verder op Wikipedia