Dvd
Italiaans
Als de oude, lelijke vrek en woekeraar Geremia wordt gevraagd geld te lenen aan de vader van de mooie bruid Rosalba, valt hij als een blok voor haar.
Onderwerp
Italië
Titel
L'amico di famiglia / written and dir. by Paolo Sorrentino
Regisseur
Paolo Sorrentino 1970-
Acteur
Giacomo Rizzo Laura Chiatti Luigi Angelillo
Componist
Teho Teardo
Taal
Italiaans
Parallele titel
The family friend
Uitgever
Homescreen, [2014]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
102 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249482468

Besprekingen

Italiaans psychologisch drama uit 2007 van schrijver/regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza*), met Giacomo Rizzo, Frabrizio Bentivoglio e.a. Het verhaal graaft in de psyche van de oudere woekeraar Geremia en is eigenlijk een studie van zijn emotionele dysfunctionaliteit. De fysiek onaantrekkelijke Geremia woont met zijn invalide moeder in een sjofel appartement en is in zijn eigen woorden een verachtelijk en zielige figuur. Hij doet zich voor als vriendelijke en genereuze weldoener die alleen de armen en noodruftigen helpt met geldleningen daarbij vertrouwend op zijn assistent die moet zorgen dat het geld wordt terugbetaald. Als hij valt voor de prachtige bruid Rosalba ontdekt Geremia dat degenen die hij vertrouwde hem ook bedriegen. Tom Dawson (BBC Movies review,i) geeft 4 (van 5) sterren en zegt dat de wazige scheidslijn tussen droom en realiteit doet denken aan Luis Buñuel's Belle De Jour. Hij vindt dat de film één keer zien geen recht doet aan de bijzondere visuele verbeel…Lees verder

Over Paolo Sorrentino

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Paolo Sorrentino (Napels, 31 mei 1970) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Biografie

Paolo Sorrentino verloor op zeventienjarige leeftijd zijn beide ouders door een ongeval als gevolg van een gaslek in hun woning.

In 1998 schreef hij mee aan het scenario voor de film Polvere di Napoli.

Als regisseur verwierf hij internationale erkenning met de film Le conseguenze dell'amore, over het leven van een eenzame Italiaan die in Zwitserland hand-en-spandiensten verleent aan de maffia. De film werd in 2004 genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

In 2008 regisseerde Sorrentino Il divo, een biopic over het leven van de voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti. Deze werd beschuldigd van banden met de maffia. Ook deze film kreeg een nominatie voor de Gouden Palm. …Lees verder op Wikipedia