Boek
Nederlands

Het geslacht van de engel

Patrick Bernauw (auteur)
Een zoektocht naar de achtergronden van wonderlijke waarnemingen in de Eerste Wereldoorlog leidt naar een werkelijkheid waar niets is wat het lijkt.
Titel
Het geslacht van de engel
Auteur
Patrick Bernauw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Almelo: Schrijverspunt, 2014
238 p.
ISBN
9789462660175 (paperback)

Besprekingen

De meest recente werken van deze Vlaamse auteur en theatermaker (1962) zijn geheimzinnige historische thrillers als 'De paus van Satan'*. In zijn laatste roman gaat hij uit van een historisch gegeven, beginnend met een artikel van de Britse journalist Arthur Machen over de eerste grote slag in de Eerste Wereldoorlog, augustus 1914 bij Mons in België. Op het moment dat het Engelse leger dreigt te worden uitgeroeid door de Duitsers verschijnt een hulpleger van geesten van boogschutters van de Slag bij Azincourt in 1415, waardoor de Engelsen zich kunnen terugtrekken. Hoewel Machen verklaart het verhaal te hebben verzonnen, zeggen soldaten het ‘engelenleger’ met eigen ogen te hebben gezien. In de vorm van een docu-thriller probeert de auteur dit mysterie te ontrafelen. Hij schetst een magische realiteit waarin feiten, fictie, herinneringen en mythes niet meer zijn te ontwarren. De spannende zoektocht voert naar de grenzen van de mogelijkheden van psychologische oorlogsvoering. Met een naw…Lees verder

Over Patrick Bernauw

Patrick Bernauw (1962) is een Vlaams auteur. Hij schreef stripscenario's, was productieleider en regisseur bij het Onafhankelijk Radiofonisch Gezelschap Orage, dat luisterspelen en culturele programma's maakte voor vrije radio's. Vanaf 1981 publiceerde Bernauw essays, romans, verhalen, voornamelijk "historische mysteries", en schreef hij toneelstukken, luisterspelen en televisie-scenario's. Hij publiceerde onder andere bij Het Davidsfonds, Manteau, Afijn en Altiora, Averbode. Tot zijn bekendste werken behoren Mysteries van het Lam Gods, in samenwerking met Guy Didelez Het Infernaat en In het teken van de ram, en recenter: Het Bloed van het Lam of Het Illuminati Complot. Hij is al sinds 2004 docent literaire creatie/schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Sinds 2014 is hij ook actief als literair agent en uitgever (van boeken in Printing On Demand en ebooks) bij vzw de Scriptomanen.

Leven

Lees verder op Wikipedia