Dvd
Nederlands

Wonderwaterwereld. Vol. 1

Peter Van de Velde (acteur), Miguel Wiels (componist), Alain Vande Putte (componist)

Wonderwaterwereld. Vol. 1

Peter Van de Velde (acteur), Miguel Wiels (componist), Alain Vande Putte (componist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tien verhaaltjes waarin Piet Piraat met zijn duikschuit onder water gaat en vertelt over de vissen en zeedieren die hij ziet, zoals de bultrug, mantarog, dolfijn en de zeeschildpad
Onderwerp
Zeerovers, Oceanen
Titel
Wonderwaterwereld. Vol. 1
Acteur
Peter Van de Velde
Componist
Miguel Wiels Alain Vande Putte
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 60 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
5414233142041

Besprekingen

De zeeman Piet Piraat, bekend van de televisieserie, gaat met zijn duikschuit naar de diepten van de wereldzeeën, waar hij bijzondere dieren tegenkomt. Op deze dvd vertelt hij erover in korte verhaaltjes van circa 5 minuten. De verhalende informatie wordt ondersteund met fraaie documentaire onderwaterbeelden (afkomstig van bekende BBC-documentaires). Aan bod komen onder andere de bultrug, mantarog, grote witte haai en nog elf andere bijzondere dieren die tot de verbeelding spreken. De manier waarop de informatie is verpakt, zal kinderen vanaf 4 jaar zeker aanspreken. Ook goed bruikbaar in het onderwijs. Met ondertiteling voor doven en slechthorenden.

Over Peter Van de Velde

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia