Dvd
Nederlands

De maatschap : de complete serie

Pierre Bokma (acteur), Daan Schuurmans (acteur), Guy Clemens (acteur)
Het verhaal van de opkomst en ondergang van de advocatenfamilie Meyer.
Onderwerp
Advocaten, Gezin
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
4 x 50 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Gebaseerd op de familiegeschiedenis van de Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz.
EAN
8711983965614

Besprekingen

Vierdelige dramaserie onder regie van Michiel van Jaarsveld (Stellenbosch) en geschreven door Hein Schütz en Alma Popeyus. De serie is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz en vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van het familie-imperium Meyer. In 1945 keert de 18-jarige Matthias Meyer uit Auschwitz terug. Zijn familie is vermoord, geld heeft hij niet. Hij trouwt met boerendochter Mieke en ze krijgen vier zoons. Matthias (Pierre Bokma) bouwt vanaf de grond een machtig advocatenimperium op waarin ook zijn zoons deelnemen, maar hun loyaliteit blijft niet vanzelfsprekend. Naast deze familiegeschiedenis gaat de serie ook over de ontwikkeling van de (straf)advocatuur in Nederland. Robert Moszkowicz en zijn zoon Yehudi hebben tevergeefs bij de rechter een uitzendverbod gevraagd. Hans Beerekamp (NRC 26-1-'17) ziet teveel clichés die doen denken aan een streekroman. Haro Kraak (Volkskrant 1-2-'17) spreekt van sterk spel in een…Lees verder

Over Pierre Bokma

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Pierre Henri Martin Bokma (Parijs, 20 december 1955) is een Nederlands acteur. Hij won twee keer de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, de Louis d'Or.

Levensloop

Bokma was in de periode 1977 en 1978 ingedeeld als dienstplichtig officier bij het wapen der cavalerie. Na zijn opleiding in Amersfoort diende hij bij 41e Tankbataljon Regiment Huzaren Prins Alexander in Bergen-Hohne (Duitsland) als pelotonscommandant van een Leopard 1-tankpeloton.

Van 1978 tot 1982 volgde Bokma de Toneelschool Maastricht. Hij speelde bij het toneelgezelschap Globe, vervolgens bij het Publiekstheater, en na de fusie hiervan met Centrum, bij Toneelgroep Amsterdam. In 2003 kondigde hij zijn vertrek bij Toneelgroep Amsterdam aan. Met ingang van theaterseizoen 2004-2005 is hij verbonden aan de muziektheatergroep Orkater en De Mexicaanse Hond. In 2008 kondigde hij aan dat hij zou gaan spelen bij de Münchner Kammerspiele, waarover de Nederlander Jo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties