Boek
Nederlands

Gezocht : redder in nood!

Rachel Gibson (auteur), Erika Venis (vertaler)
Een jonge vrouw, die met tegenzin voor een bruiloft tijdelijk naar Texas terugkeert, ontmoet een stoere ex-marinier die geen emotionele binding wil aangaan.
Extra onderwerp
ROM, CHI, Liefdesrelaties
Titel
Gezocht : redder in nood!
Auteur
Rachel Gibson
Vertaler
Erika Venis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rescue me
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2012
256 p.
ISBN
9789045202983 (paperback)

Besprekingen

De 33-jarige Sadie heeft al vele minnaars versleten, maar de ware man blijft buiten haar bereik. Ze verliest haar moeder als ze nog vrij jong is. Haar vader heeft meer oog voor zijn koeien en paarden dan voor zijn jonge dochter. De maaltijden verlopen tussen de cowboys in de schuur. Op dure kostscholen leert ze verfijning. Zo snel als ze kan verlaat ze de ranch om te gaan studeren in Californië en blijft daar werken als makelaar. Naar haar geboortestad Lovett in Texas keert ze enkel terug bij hoge uitzondering, zoals nu voor een bruiloft. Ze is bijna thuis als ze aan de kant van de weg een auto ziet staan met open motorkap, met ernaast een man ‘van het soort waar Sadie zich wat ongemakkelijk ging van voelen... stalen spieren... brede schouders... dikke nek’. Ze neemt allerlei veiligheidsmaatregelen en besluit dan hem te helpen. Vince heeft zijn mannelijk uiterlijk te danken aan zijn verleden als SEAL. Hij heeft zijn land gediend als marinier tijdens acties in onder andere Afghanistan…Lees verder
Als Sadie na jaren weer terugkomt in haar geboortestad in Texas omdat ze bruidsmeisje op een familiebruiloft is, wil iedereen haar aan een man helpen. Sadie wil echter graag alleen blijven en vindt een man die ook geen vaste relatie wil. Deze Vince heeft als militair vreselijke dingen gezien en heeft daar nog steeds last van. Het verhaal is voorspelbaar, maar geschreven met een grote dosis humor waardoor het heel plezierig leest. Er komen heel wat roddels aan de orde die het allemaal wat levendiger maken. De problemen met Sadie en haar vader zijn realistisch. De auteur won twee keer de prestigieuze Rita Award en is een populaire auteur die romantiek combineert met pittige, eigentijdse achtergronden. Een liefdesroman met vlot geschetste karakters en een vaak amusant inkijkje in de huwelijksmarktcultuur van Texas. Normale druk.