Boek
Nederlands

Over morgen : mijmeringen voor wie niet van gisteren is : essay

Rik Torfs (auteur), Pieter Marechal (auteur)
+1
Over morgen : mijmeringen voor wie niet van gisteren is : essay
×
Over morgen : mijmeringen voor wie niet van gisteren is : essay Over morgen : mijmeringen voor wie niet van gisteren is : essay

Over morgen : mijmeringen voor wie niet van gisteren is : essay

Milde politiek-filosofische essays met christen-democratische inslag over actuele thema's in de samenleving.
Onderwerp
Toekomstvisies
Extra onderwerp
Brugensia, Brugse auteur
Titel
Over morgen : mijmeringen voor wie niet van gisteren is : essay
Auteur
Rik Torfs Pieter Marechal
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
195 p.
ISBN
9789460019760 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Essaybundel van een Vlaamse hoogleraar en een docent, allebei verbonden (geweest) met de Belgische Christen-Democratische partij en in Belgie niet onbekende denkers van het politieke midden. De bundel is in de markt gezet als 'een pleidooi voor het echte gesprek'. Lastige thema's zoals de klimaatcrisis, extreem politiek idealisme, populisme, economisering, robotisering komen in tien hoofdstukken aan bod. Samenvattend, het is een 'manifest voor het midden' (tevens titel van het laatste hoofdstuk). Het doel is een nieuwe impuls te geven aan het christendemocratisch midden, of in ieder geval discussies vlot trekken, en vooral ook iedereen daarbij te betrekken. Bij vlagen ingewikkeld taalgebruik en elitair. De goede bedoelingen zijn duidelijk, maar de toon is vrij bevoogdend en dat zal niet ieder bekoren. De essays zijn actueel (gaat ook over corona). Voorzien van noten. Een podcast met dezelfde titel en onderwerp is nu van start gegaan.

Over Rik Torfs

CC BY 3.0 - Foto van/door Asterysk

Henri Maria Dymphna André Laurent (Rik) Torfs (Turnhout, 16 oktober 1956) is Belgisch hoogleraar aan de KU Leuven, kerkjurist, bekend mediafiguur en voormalig christendemocratisch politicus. Torfs was van 2013 tot 2017 rector van de KU Leuven.

Biografie

Rik Torfs volgde na het basisonderwijs in het Heilig-Hartcollege van Heist-op-den-Berg, klassieke humaniora aan het Sint-Gummaruscollege in Lier. Daarna studeerde hij aan Katholieke Universiteit Leuven. Hij werd er in 1979 licentiaat in de rechten, in 1980 licentiaat in het notariaat, in 1982 licentiaat in het kerkelijk recht en promoveerde in 1987 tot doctor in het kerkelijk recht.

Academische loopbaan

Torfs werd aan de Faculteit Rechten en aan de Bijzondere Faculteit Kerkelijk Recht in Leuven achtereenvolgens van 1981 tot 1982 assistent burgerlijk recht, van 1982 tot 1988 assistent kerkelijk recht, van 1988 tot 1996 docent…Lees verder op Wikipedia