Boek
Nederlands

Explosieve energie

Robert Dinwiddie (auteur)
Beschrijving en verklaring van de krachten in de aarde met al hun verschijnselen zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, lawines etc.
Onderwerp
Aardbevingen, Vulkanen
Titel
Explosieve energie
Auteur
Robert Dinwiddie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Earth's explosive energy
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Reader's Digest, 2009
160 p. : ill.
ISBN
9789064078262 (hardback)

Besprekingen

Populair wetenschappelijk en rijk geïllustreerd boek in de bekende stijl van Readers Digest over krachten met name in de aarde en aan het aardoppervlak met al hun uitingen en verschijnselen: tektoniek, vulkanisme, aardbevingen, maar ook 'kleinere' verschijnselen als geisers, getijdengolven, modderstromen, vallend ijs, zwaartekracht en aardmagnetisme. Met veel kleurenfoto's en beschrijvingen van gebeurtenissen die in het landschap, in de geschiedenis of in het geheugen van de mensen zijn bijgebleven. Ook aandacht voor de wijze waarop de mens ermee omgaat, er gebruik van maakt of probeert die krachten te beheersen en te beteugelen. Met register.

Over Robert Dinwiddie

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Pvt pauline

Robert Dinwiddie (Schotland, 1982) is een Engels, professioneel golfer.

Dinwiddie is de oudste van de drie zonen van Alastair en Ann Dinwiddie. Hij studeerde aan de Universiteit van Tennessee en woont sindsdien in Londen.

Amateur

Dinwiddie won in 2005 het Welsh en Schots amateurkampioenschap, en stond bovenaan de rangorde van de Engelse amateurgolfers. Daarna won hij het Engels Amateur Kampioenschap, bekend onder de naam Brabazon Trophy, in 2006 en werd daarmee de eerste speler die de drie titels gelijktijdig had. Hij zat van 2004 - 2006 in de nationale selectie.

Gewonnen

  • 2005: Welsh amateurkampioenschap, Schots amateurkampioenschap,
  • 2006: Engels amateurkampioenschap

Teams

  • Walker Cup: 2005
  • St Andrews Trophy: 2006 (winnaars)

Seniors 2004-06

Professional

Lees verder op Wikipedia