Boek
Engels

The ink black heart : a Strike novel

Robert Galbraith (auteur)

The ink black heart : a Strike novel

In de reeks:
Genre:
Privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott onderzoeken een moord in de online wereld van een populaire game en een heftig geval van cyberpesten.
Titel
The ink black heart : a Strike novel
Auteur
Robert Galbraith
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2022
1012 p.
ISBN
9780751584189 (paperback)

Besprekingen

Deel zes, na 'Troubled blood'*, van de serie over privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott gaat over cyberpesten en -stalking, pseudoniemen en moord. De strip 'The ink black heart' en de naar de strip gemaakte game zijn populaire onderwerpen op diverse social media. Een van de makers van de strip, Edie, bezoekt het kantoor van de detectives omdat ze volgens haar online wordt zwartgemaakt door ‘Anomie’ (een van de makers van de game) en ze wil weten wie achter dat pseudoniem zit. Vanwege de drukte neemt Robin de opdracht niet aan. Een paar dagen later is de moord op Edie in het nieuws en krijgen Strike en Robin opnieuw het verzoek om te achterhalen wie ‘Anomie’ is. Ze duiken in de echte en de online wereld van de game en verschillende social media. Het is een complexe puzzel om te achterhalen wie achter welk pseudoniem zit. En hoe zit het met Strike en Robin zelf? Wordt het nog wat met die twee? Spannende pageturner van Robert Galbraith (pseudoniem van J. K. Rowling) die zelf …Lees verder

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia