Boek
Nederlands

Waarom? Daarom!

Rudyard Kipling (auteur), Marta Altés (illustrator), Elli Woollard (bewerker)

Waarom? Daarom!

Rudyard Kipling (auteur), Marta Altés (illustrator), Elli Woollard (bewerker)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe komt de dromedaris aan zijn bult en waarom heeft de olifant een slurf? Vijf verhalen over het ontstaan van kenmerkende eigenschappen van allerlei dieren. Prentvertelling met kleurrijke, grappige tekeningen en tekst op rijm. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
dieren, Dierenverhalen (jeugd)
Titel
Waarom? Daarom!
Auteur
Rudyard Kipling
Illustrator
Marta Altés
Bewerker
Elli Woollard
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Just so stories
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2018
92 p. : ill.
ISBN
9789047710042 (hardback)

Besprekingen

Waarom heeft een olifant een slurf? En waarom heeft een walvis een kleine keel? Op deze en andere vragen geeft Rudyard Kipling een origineel en onverwacht antwoord. De bekende Britse schrijver Kipling is wereldwijd bekend, vooral vanwege zijn beroemde klassieker ‘The Jungle Book’. Maar ook zijn klassieke dierenverhalen uit ‘Just So Stories’ zijn erg populair gebleven en vijf van die verhalen zijn door de Britse schrijfster Elli Woollard op rijm gezet en hier mooi vertaald door Jesse Goossens. De tekst is bovendien voorzien van nieuwe illustraties van de Spaanse illustrator Marta Altés. Woollard richt zich met haar werk vooral op jonge kinderen en dat doet ze dan ook met deze dierenverhalen. Haar vrolijke rijm zorgt er namelijk voor dat de verhalen al op jonge leeftijd leuk zijn om voor te lezen. Ook de lieve en speelse illustraties van Altés dragen daaraan bij. Zij zorgt voor kleurrijke platen waarop veel te zien is en tekent de dieren op aandoenlijke en treffende wijze. Vooral door h…Lees verder

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties