E-boek
Nederlands

Geschiedenis maken

Stephen Fry (auteur), Joost Mulder (vertaler)
Michael Young twijftel niet: nu hij zijn briljante proefschrift heeft afgerond, kan de titel van doctor in de geschiedenis hem niet meer ontgaan. Ook zijn benoeming aan de universiteit en het contract met een respectabele wetenschappelijke uitgever zijn nog slechts een kwestie van tijd. De eeuwigdurende trouw van zijn vriendin Jane is verzekerd.
Juist een historicus zou moeten weten dat de t
Onderwerp
Nazisme, Hitler, Adolf
Titel
Geschiedenis maken
Auteur
Stephen Fry 1957-
Vertaler
Joost Mulder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Making history
Uitgever
Amsterdam: Thomas Rap, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789400409484

Andere formaten:

Over Stephen Fry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Freedom Fry — "Happy birthday to GNU" film crew, especially Matt Lee and Andrew Sampson

Stephen John Fry (Hampstead, Londen, 24 augustus 1957) is een Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator.

Biografie

Fry studeerde aan het Queens College in Cambridge. Hij woont tegenwoordig in Norfolk, Londen en Hollywood. Hij heeft veel samengewerkt met Hugh Laurie: samen zijn ze bekend als Fry & Laurie.

In 2006 maakte Stephen Fry de tweedelige BBC-documentaire "Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive", waarin hij uit de kast komt als lijder aan een cyclothyme stoornis, een type manisch-depressieve stoornis. Hij interviewt bekende en minder bekende mensen die dezelfde ziekte hebben en vertelt over zijn extreme stemmingen aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven. Hoe het begon toen hij een jaar of zeventien was met een manische periode en hoe hij pas op zijn zevenendertigste, naar aanleiding van een zware depressie, uiteindelijk bij de juiste arts terechtkwam waar hij te horen kreeg wat de …Lees verder op Wikipedia